aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜπλάζεβιτς: Απεβίωσε στα 88 του ο άλλοτε τεχνικός του ΠΑΟΚ και της εθνικής Κροατίας

Μπλάζεβιτς: Απεβίωσε στα 88 του ο άλλοτε τεχνικός του ΠΑΟΚ και της εθνικής Κροατίας

Το κροατικό ποδόσφαιρο πενθεί για τον χαμό του Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή δύο ημέρες πριν κλείσει τα 88 του χρόνια μετά από χρόνια άνιση «μάχη» με τον καρκίνο.

Ο θρυλικός Κροάτης προπονητής είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-92, όταν οδήγησε τον Δικέφαλο του Βορρά στον τελικό του Κυπέλλου όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό καθώς και μέχρι τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA έχοντας σημειώσει πρόκριση επί της Μαλίν, εξασφαλίζοντας στο πρωτάθλημα την 4η θέση που ανανέωσε την έξοδό του στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά.

Για τους Κροάτες θα αποτελεί πάντα εμβληματική φιγούρα της πρώτης «εποποιίας» ως ανεξάρτητου κράτους, αφού ήταν ο «αρχιτέκτονας» της πορείας της «Hrvatska» μέχρι την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998.

Στην καριέρα του κατέκτησε τίτλους με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τις Σιόν, Γκρασχόπερς στην Ελβετία, ενώ μεταξύ άλλων κάθισε στους πάγκους της εθνικής Ιράν και της εθνικής Βοσνίας τη σεζόν 2008-09. Τελευταία του δουλειά στην προπονητική ήταν το 2014-15 στη Ζαντάρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ