aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣAυτά είναι τα μέτρα που οδηγούνται ενώπιον του Υπουργικού

Aυτά είναι τα μέτρα που οδηγούνται ενώπιον του Υπουργικού

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν κάποια μέτρα, τα οποία θα οδηγηθούν ως εισηγήσεις προς έγκριση την ερχόμενη Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν καταγραφεί και αφορούν «μάσκες στα σχολεία και rapid test μια φορά την εβδομάδα, όπως και κατάργηση χριστουγεννιάτικων εορτών σε σχολεία, δήμους, κυβερνητικές εκδηλώσεις».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι κάποιοι επιστήμονες πρότειναν τη χρήση δωρεάν self test σε εμβολιασμένους.

Για τα self test, ο Υπουργός εξήγησε πως «θα δίνονται σε εμβολιασμένους από φαρμακεία και θα επιβεβαιώνονται με PCR τεστ σε περίπτωση που βγουν θετικά, μέσω του προσωπικού ιατρού».

Υπάρχει ακόμη εισήγηση για τηλεργασία, ενώ υπάρχει και πρόταση για λήξη του SafePass σε εφτά μήνες από την ημερομηνία της έκδοσης του.

Επίσης, όπως ανέφερε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας οι ειδικοί εισηγήθηκαν τη διενέργεια rapid test σε όλο τον πληθυσμό, σε περιοχές που υπάρχουν πολλά περιστατικά κορωνοιού.

Ακόμη ανέφερε ότι δόθηκε εισήγηση για να δοθεί περιθώριο τριών εβδομάδων σε μη εμβολιασμένους, για να εμβολιαστούν, αλλιώς θα υπάρχουν για αυτούς περιορισμοί σε κάποιους χώρους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης ανέφερε ότι «είχαμε ευρεία συνάντηση, όπου συζητήσαμε τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας και πρόσθεσε ότι ο υπουργός έχει στα χέρια του τις απόψεις όλων και θα αποφασίσει. Και έστειλε το μήνυμα ότι «τις επόμενες εβδομάδες θα περάσουμε δύσκολα. Είναι η ώρα να κάνουμε υποχωρήσεις στην καθημερινότητα μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ