aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑρχίζει  έρευνα η Αστυνομία, ίσως ειδοποιηθεί η πορτογαλική Ιντερπόλ

Αρχίζει  έρευνα η Αστυνομία, ίσως ειδοποιηθεί η πορτογαλική Ιντερπόλ

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ

Έρευνα αρχίζει η Αστυνομία σε σχέση με τις αποκαλύψεις Πορτογάλου ποδοσφαιριστή που έπαιξε στη Δόξα περί στημένου αγώνα. Για το θέμα, ΚΟΠ και Αστυνομία συνεργάζονται ώστε να διαπιστωθεί τι συνέβη, ωστόσο χθες ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αναίρεσε τα όσα είπε, λέγοντας ότι ο δημοσιογράφος δεν είχε καταλάβει σωστά.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Δόξας, Πέδρο Μπονιφάτσιο, φέρεται να δήλωσε σε πορτογαλική ιστοσελίδα ότι πρόεδρος της ομάδας του μπήκε στα αποδυτήρια και τους είπε να χάσουν το παιχνίδι Δόξα-Ολυμπιακός.

Μετά το σάλο που ξέσπασε, χθες ο ίδιος διέψευσε τα όσα δημοσιεύθηκαν, προσθέτοντας ότι «δεν είπα αυτά τα πράγματα. Πριν έρθω στην Κύπρο μίλησα με κάποιους φίλους που έπαιξαν εκεί και μου είπαν ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Εγώ δεν αντιμετώπισα ποτέ κάτι τέτοιο, δεν είναι δική μου ιστορία». Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την πρόθεση να βοηθήσει σε ενδεχόμενη έρευνα.

Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε στον «Φ» ότι μελετάται το δημοσίευμα και θα αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, αν διαπιστώσει ότι υπάρχει έδαφος για διερεύνηση, τότε ενδεχομένως να ενημερώσει την Ιντερπόλ Πορτογαλίας, ώστε οι Αρχές εκεί να δουν τον ποδοσφαιριστή. Επίσης, μπορεί να αποσταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής, ώστε οι πορτογαλικές Αρχές να βοηθήσουν στην έρευνα της Κύπρου, ακόμα και να μεταβούν ανακριτές στην Πορτογαλία.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο παιχνίδι, για το οποίο ήρθε κόκκινος φάκελος από την ΟΥΕΦΑ, έγινε έρευνα από την Αστυνομία, ωστόσο δεν είχε προσεγγιστεί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Η έρευνα δεν είχε καταδείξει οτιδήποτε.

Για το θέμα παρενέβη χθες και ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, αναφέροντας ότι έχει ζητήσει από την ΚΟΠ να ενημερώσει την Αστυνομία και, σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές της Πορτογαλίας, να πάρει κατάθεση από τον ποδοσφαιριστή ή να τον προσκαλέσουν να έρθει στην Κύπρο για να καταθέσει. «Είναι πολύ σοβαρές καταγγελίες και ενδεχομένως να ζητήσουμε και τη βοήθεια της ΟΥΕΦΑ. Δεν θα το αφήσουμε έτσι το θέμα, θα το κυνηγήσουμε μέχρι εκεί που μπορούμε», κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ