aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑπόπειρα απαγωγής του Αλί Καρίμι - Ένταλμα σύλληψής του στο Ιράν

Απόπειρα απαγωγής του Αλί Καρίμι – Ένταλμα σύλληψής του στο Ιράν

Απόπειρα απαγωγής του εμβληματικού πρώην αρχηγού της εθνικής ομάδας του Ιράν, Αλί Καρίμι, φέρεται να έγινε μέσω προσέγγισής του με μήνυμα από Ιρανή διασημότητα με δεσμούς με το κυβερνόν καθεστώς.

Συγκεκριμένα, ο αθλητικός δημοσιογράφος, Μεχντί Ροσταμπούρ, ισχυρίστηκε πως ζητήθηκε από τον 44χρονο παλαίμαχο παίκτη να μεταβεί στο λιμάνι Φουτζάιρα στα Η.Α.Ε. (80 μίλια από το Ιράν), όπου μένει με την οικογένειά του, και από εκεί να τον οδηγήσουν στην πατρίδα του όπου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Για καλή του τύχη, η επαφή έγινε μέσω Ιρανού παίκτη που αγωνίζεται στα Η.Α.Ε., γεγονός που παραξένεψε τον Καρίμι. Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός δεν επιβεβαιώνεται επίσημα. Μόνο δύο αναρτήσεις του Αλί Καρίμι υπάρχουν σε Twitter και Instagram από τις 24 Οκτωβρίου, όπου αναφέρεται σε έμμεσες απειλές που δέχεται αυτός και η οικογένειά του.

Ο λόγος για τον οποίο το ιρανικό καθεστώς έχει βάλει στο στόχαστρο τον πρώην παίκτη της Μπάγερν Μονάχου, είναι η ανοικτή στήριξή του υπέρ των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμίνι. Στο παρελθόν η κυβέρνηση του Ιράν δεν έχει διστάσει να απαγάγει και να δολοφονήσει άλλους αντιφρονούντες, όπως τον Ιρανό-Γερμανό δημοσιογράφο Τζαμσίντ Σαρμάχντ και τον Ρουχολάχ Ζαμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ