aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑπόφαση - σοκ: Ποινή χάδι στον Πιστόριους! (vid)

Απόφαση – σοκ: Ποινή χάδι στον Πιστόριους! (vid)

Σε έξι χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος είχε πυροβολήσει θανάσιμα την σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν οι γονείς της Στέενκαμπ, οι οποίοι ζητούσαν ο Πιστόριους να πληρώσει για το έγκλημά του, ωστόσο 29χρονος Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης καταδικάστηκε μόλις σε έξι χρόνια φυλάκισης.

Κατά την ανάγνωση της καταδικαστικής απόφασης, η δικαστής αναφέρθηκε στα στοιχεία και τις ιατρικές γνωματεύσεις, που οδήγησαν στην καταδίκη του Πιστόριους.

«Η ανθρωποκτονία είναι σοβαρό έγκλημα. Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πίστεψε, ότι (το θύμα) ήταν εισβολέας, δεν το κάνει λιγότερο σημαντικό», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου της Πρετόρια, Thokozile Masipa.

Όπως είπε, έχοντας λάβει υπόψιν όλα τα στοιχεία και τις καταθέσεις μαρτύρων και μελών των οικογενειών τόσο του θύματος όσο και του κατηγορουμένου Πιστόριους, κατέληξε στην απόφαση, που «θα πρέπει να έχει αντίκτυπο και να είναι δίκαιη τόσο για τη μνήμη του θύματος, όσο και για τον κατηγορούμενο, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν γένει.

Η ζωή των συγγενών της Στέενκαμπ άλλαξε για πάντα. Το ίδιο και η ζωή του κατηγορουμένου. Ήταν ένας ήρωας που κατέπεσε. Έχει εκφράσει την επιθυμία του, να εκτίσει κοινωνική εργασία και πρέπει να υπολογιστεί το διάστημα που έχει ήδη περάσει στη φυλακή», είπε η δικαστής.

Ο παραολυμπιονίκης άκουσε ανέκφραστος την πρόεδρο του δικαστηρίου να του λέει: «κύριε Πιστόριους σηκωθείτε. Σας καταδικάζω σε έξι χρόνια φυλακή». Ο Πιστόριους υποστήριζε όλο αυτό το διάστημα ότι πυροβόλησε θανάσιμα την Ρίβα πιστεύοντας πως επρόκειτο για διαρρήκτη. Οι δικηγόροι του ενδέχεται να ασκήσουν έφεση στην νέα πρόταση.

Οι πρώτες αντιδράσεις από διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ποινή «χάδι» στον Πιστόριους καθώς με καλή διαγωγή θα εκτίσει μόλις το 1/3 της ποινής του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ