aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Από τα θρανία… στη σφυρίχτρα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά και αυτό ισχύει στην περίπτωση του Γιώργου Πελέκη, γιου του πρώην βοηθού διαιτητή, Σταύρου Πελέκη. Ο 17χρονος (26/1/16) είναι αυτή τη στιγμή ο πιο νεαρός ρέφερι στα μητρώα της ΚΟΠ και αφού σταμάτησε νωρίς το ποδόσφαιρο, είπε να το… υπηρετήσει από άλλο πόστο. Για να φανταστείτε ακόμη πηγαίνει σχολείο, στη δευτέρα λυκείου.

Ο πατέρας του, του μετέδωσε το «μικρόβιο» της διαιτησίας και αυτός, αφού δοκίμασε την τύχη του ως ποδοσφαιριστής, αλλά και στον στίβο, είπε να αφοσιωθεί σε αυτό που του αρέσει πολύ να κάνει. Μία ματιά να ρίξει κάποιος στα παιχνίδια που σφυρίζει ο Γιώργος καταλαβαίνει πως το μέλλον του ανήκει.

Προς το παρόν, λόγω ηλικίας, διευθύνει αγώνες U13 και U14, όμως όταν γίνει 18 χρόνων θα αρχίσει η προαγωγή του στις πιο μεγάλες κατηγορίες. Ο πατέρας του είναι σήμερα παρατηρητής διαιτησίας, αφού… κρέμασε το σημαιάκι και φυσικά αποτελεί τον πιο αυστηρό κριτή του παιδιού του.

«Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω. Ναι, είμαι ο πιο μικρός σε ηλικία διαιτητής, αλλά δεν με πειράζει. Ήμουν γραμμένος στα μητρώα της ΚΟΠ από 15.5 χρόνων και αυτό ονειρεύομαι να κάνω όταν μεγαλώσω. Μάλιστα, όταν μου δίνεται η ευκαιρία παρακολουθώ από κοντά ευρωπαϊκά παιχνίδια και παρατηρώ τους διαιτητές», το σχόλιο του Γιώργου Πελέκη στην ιστοσελίδα μας.

Η εξέλιξη προμηνύεται μεγάλη, αφού αγαπά αυτό που κάνει, έχει αφοσιωθεί και μέσα από τον χρόνο να καθιερωθεί στον πιο… συζητήσιμο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, τη διαιτησία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ