aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑπέτυχε το πραξικόπημα στην Τουρκία – Νεκροί και τραυματίες

Απέτυχε το πραξικόπημα στην Τουρκία – Νεκροί και τραυματίες

Άγκυρα: Απέτυχε το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Τουρκία την Παρασκευή το βράδυ λίγο μετά τις 22:30. Ο Ερντογάν πήγε στην Κωνσταντινούπολη και έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου. Δήλωσε ότι το τέλος θα είναι καλό, προειδοποίησε ότι οι υπαίτιοι θα το πληρώσουν ακριβά και φωτογράφισε ως υπαίτιο τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Το Reuters υποστηρίζει ότι παραδόθηκε ο αρχηγός του πραξικοπήματος.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Το διάγγελμα και όλες οι δηλώσεις Ερντογάν εδώ

06:46: Ερντογάν:  Ο στρατός δεν μπορεί να κυβερνήσει -Ο εκλεγμένος πρόεδρος είναι εδώ.

06: 44 Μάχες και μεγάλες καταστροφές στο Προεδρικό Μέγαρο. F16 βομβάρδισαν τανκς που το είχαν αποκλείσει.

06:40 Κατά δεκάδες παραδίδονται οι στρατιώτες που υποστήριξαν το πραξικόπημα.

06: 28 «Υπάρχει μικρή αντίσταση από πραξικοπηματίες στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα αλλά αυτό θα τελειώσει σύντομα», δήλωσε στο Reuters Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος.

06: 20 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί στην Τουρκία αγγίζουν τους 60. Μέχρι στιγμής 150 οι τραυματίες.

06:14 Κατάρριψη F16 που ήταν στα χέρια πραξικοπηματιών.

06: 05 Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το βομβαρδισμένο τουρκικό κοινοβούλιο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Τις φωτογραφίες πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαικών Υποθέσεων Ομερ Τσελίκ.

05:55 Σύμφωνα με την εισαγγελία οι νεκροί στην Άγκυρα είναι 42. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι πολίτες. 17 είναι αστυνομικοί. Την ίδια στιγμή, ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρει ότι έχουν συλληφθεί 13 στρατιώτες οι οποίοι είχαν προσπαθήσει να εισβάλουν στο προεδρικό μέγαρο.

05:49 Το Reuters υποστηρίζει ότι παραδόθηκε ο αρχηγός του πραξικοπήματος.

05:43 Κατάλογο με τα ονόματα 37 αξιωματικών διαφόρων βαθμών, οι οποίοι σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή προέβησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, με επικεφαλής το νομικό σύμβουλο του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, συνταγματάρχη Μουχαρέμ Κιοσέ ο οποίος είχε αποπεμφθεί πριν από λίγο καιρό.

05:29 Τουλάχιστον 42 νεκροί, λέει Τούρκος εισαγγελέας.

05:21 Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι έχουν γίνει πάνω από 120 συλλήψεις προσώπων τα οποία πήραν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος η οποία εκδηλώθηκε χθες. Ο Γιλντιρίμ κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους μέχρι την οριστική νίκη επί των πραξικοπηματιών. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας πρόσθεσε ότι έχει δώσει τη διαταγή στις ένοπλες δυνάμεις να καταρρίψουν τα εναέρια μέσα—αεροσκάφη και ελικόπτερα—που χρησιμοποιούν οι πραξικοπηματίες. Όπως έγινε γνωστό έδωσε εντολή να απογειωθούν αεροσκάφη από τη στρατιωτική βάση στο Εσκίσεχίρ.
Ο Γιλντιρίμ εξήγησε ότι στασιαστές στρατιωτικοί συνεχίζουν να βάλλουν από αέρος.

05:15 Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για 120 συλλήψεις πραξικοπηματιών.

05:05 Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν βομβαρδίστηκε νωρίτερα το κτίριο του κοινοβουλίου στην Αγκυρα και όλοι τους είναι αστυνομικοί, μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Νωρίτερα, μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πολλαπλές εκρήξεις στο κτίριο της τουρκικής Βουλής. Μέσα στο κτίριο έχουν καταφύγει κοινοβουλευτικοί.

04:52 Τη στήριξη στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας εξέφρασε με μήνυμά της στο Twitter η Χίλαρι Κλίντον. Εκφράζει τον προβληματισμό της και καλεί να υπάρξει ηρεμία και σεβασμός στους νόμους, τους θεσμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλα τα κόμματα, λέει η Κλίντον, θα πρέπει να εργαστούν για να αποφύγουν περαιτέρω βία και αιματοχυσία και να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των αμερικανών πολιτών και των διπλωματικών αποστολών.

04:36 Πληροφορίες για 120 τραυματίες από τον βομβαρδισμό του τουρκικού Κοινοβουλίου – Πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες κάνουν λόγο για 12 νεκρούς.

04:33 Άρχισε να εκπέμπει και πάλι το CNN Turk.

Όλες οι δηλώσεις Ερντογάν εδώ

04:20 Ερντογάν: Η νέα Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία, υπάρχουν νέες δομές και συμπεριφορές. Πριν από λίγες ημέρες το αεροδρόμιο έγινε στόχος του Ισλαμικού Κράτους και σήμερα έγινε στόχος του παράλληλου κράτους. Ότι και να κάνουν δεν θα τα καταφέρουν. Αυτή η κίνηση είναι μια μεγάλη χάρη του Θεού γιατί θα γίνει η αιτία να καθαρίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις που ήταν κρυμμένες για χρόνια. Σήμερα υπήρξε μια κινητικότητα στις ένοπλες δυνάμεις και στη συνέχεια υπήρξε προσπάθεια παρέμβασης του παράλληλου κράτους στα εσωτερικά της χώρας. Εδώ και 40 χρόνια είχαν εισχωρήσει στις δομές του κράτους. Αυτό που έκαναν ΄ηταν μια προδοσία και θα την πληρώσουν ακριβά.

04:15 Σε εξέλιξη δηλώσεις Ερντογάν.

04:12 Η Τουρκία έκλεισε τα τρία συνοριακά περάσματα προς τη Βουλγαρία, λέει το βουλγαρικό ΥΠΕΞ.

04:10 Στρατιώτες παραδίδουν τα όπλα τους στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

04: 09 Αναφορές για νεκρό βουλευτή από τους βομβαρδισμούς στο κοινοβούλιο.

3:57 Δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην πλατεία Ταξίμ.

03:49 Προσγειώθηκε το αεροπλάνο του Ερντογάν

03:44 Δύο νεκροί σε συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει το NTV

03:42 Άλλες δύο εκρήξεις στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα

03:40 Πληροφορίες ότι το αεροσκάφος του Ερντογάν έχει προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, απ’ όπου φέρεται νά εχει αποχωρήσει ο στρατός.

03:30 Ομάδα στρατιωτών που ανήκαν στην πλευρά των πραξικοπηματιών εισέβαλε στις 3:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κτίριο του ομίλου μέσων ενημέρωσης Ντογάν, στο οποίο πρόσκειται μεταξύ άλλων και το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk. Η παρουσιάστρια ανακοίνωσε ότι το κανάλι αναγκάζεται να διακόψει την εκπομπή, αφού όπως είπε εξαναγκάστηκε γι αυτό από τους στρατιώτες. Στη συνέχεια η παρουσιάστρια εγκατέλειψε το στούντιο και το κανάλι έπαψε να εκπέμπει.

03:11 Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δηλώνει ότι η κατάσταση βρίσκεται «σε γενικές γραμμές υπό έλεγχο», το TRT ξανά στον αέρα

03:00 Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τη δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα και την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στην Τουρκία, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

02:59 Ο πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, κάλεσε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να πάνε στους στρατώνες τους, βάζοντας πάνω απ όλα το έθνος!”

02:57 Έκλεισε ο εναέριος χώρος της Άγκυρας. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε να καταρρίπτεται «ότι πετάει».

02:51 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία της Κων/πολης. Την ίδια στιγμή, στην Άγκυρα ρίφθηκαν πυρά εναντίον του τουρκικού κοινοβουλίου. Φαίνεται πως η εικόνα ανάμεσα στις δυο πόλεις είναι εντελώς διαφορετική.

02:49 Η κυβέρνηση του Κατάρ κατήγγειλε και καταδίκασε την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε στην Τουρκία, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων QNA.

02:46 Η απόπειρα διάπραξης ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος απέτυχε και οι πραξικοπηματίες συλλαμβάνονται τώρα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν.

Ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής Ισμαήλ Καχραμάν δήλωσε στον ίδιο σταθμό ότι το κοινοβούλιο της χώρας θα συγκληθεί εκτάκτως σήμερα, έπειτα από την απόπειρα του πραξικοπήματος.

02:45 Το πραξικόπημα έχει τελειώσει δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της χώρας.

02:44 Τηλεφωνική επικοινωνία, είχε πριν από λίγο, όπως ανακοίνωσε, ο ΓενικόςΓραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ με Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, σε συνέχεια των εξελίξεων στην Τουρκία. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε πως παρακολουθεί τα γεγονότα στενά και με έκδηλη ανησυχία.

Ο Γενς Στόλτεμπεργκ προχώρησε σε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών και του τουρκικού συντάγματος. Κατέληξε λέγοντας ότι η Τουρκία είναι πολύτιμος σύμμαχος για στο ΝΑΤΟ.

02:40 Το πραξικόπημα απωθήθηκε, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Νουχ Γιλμάζ, σε δήλωσή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Ο Γιλμάζ είπε επίσης ότι αυτοί που αποπειράθηκαν να επιβάλουν πραξικόπημα, θα δικαστούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

02:28 Σύμφωνα με την Σαμπάχ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπ. Γιλντιρίμ δήλωσε πως οι λίγοι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος συνελήφθησαν. Επίσης ο αρχηγός του στρατού έδωσε εντολή στους στρατιώτες να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

02:23 Το αεροσκάφος του Ερντογάν προσεγγίζει αυτή την ώρα το αεροδρόμιο της Κων/πολης. Πληροφορία που εάν επιβεβαιωθεί, δείχνει πως το αεροδρόμιο δεν είναι υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών.

02:21 Αποστάσεις από το πραξικόπημα πήρε ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που δήλωσε: «Αυτή η χώρα έχει υποφέρει τόσο πολύ από τα πραξικοπήματα.

02:15 Τουρκικής καταγωγής πολίτες συγκεντρώνονται τις τελευταίες ώρες σε διάφορες γερμανικές πόλεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το περιοδικό «Der Spiegel», εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βρέμης κρατώντας τουρκικές σημαίες.

Στην Γερμανία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής, με ή χωρίς γερμανική υπηκοότητα.

02:14 Ο πρώην νομικός σύμβουλος του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας συνταγματάρχης Μουχαρέμ Κοσέ, ο οποίος αποπέμφθηκε πριν από λίγο καιρό, είναι ο εγκέφαλος του πραξικοπήματος, υποστηρίζει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, μεταξύ των πραξικοπηματιών υπάρχουν, άλλος ένας συνταγματάρχης, ένας αντισυνταγματάρχης και ένας ταγματάρχης. Το «Ανατολή» αναφέρει ότι έχουν ήδη συλληφθεί κάποιοι από τους πραξικοπηματίες.

02:08 Τουλάχιστον 17 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Άγκυρα, στο αρχηγείο των Ειδικών Δυνάμεων, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή· δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής από ανεξάρτητη πηγή μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα, ο Ομπάμα κάλεσε όλα τα κόμματα του τουρκικού κοινοβουλίου να στηρίξουν την εκλεγμένη κυβέρνηση.

02:08 Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ χαρακτήρισε «προδότες» όσους κρύβονται πίσω από το στρατιωτικό πραξικόπημα και επανέλαβε την έκκληση του σε όλους τους υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος AKP να βγουν στους δρόμους.

Όπως δήλωσε, τώρα είναι η ώρα να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση σε αυτή την ειδεχθή και ανήθικη πράξη. Τόνισε πως η στρατιωτική ηγεσία διέταξε όλους τους στρατιώτες να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν είναι χώρα του τρίτου κόσμου και όσοι απεικόνισαν με αυτό τον τρόπο την χώρα θα πληρώσουν βαρύ τίμημα.

02:07 Ο υπουργός Αμυνας Φικρί Ισίκ κάλεσε τους στρατιώτες να μην υπακούουν σε παράνομες διαταγές και να επιστρέψουν στις μονάδες τους .

Κατά των πραξικοπηματιών, σύμφωνα με την Ζαμάν, τάχθηκε ο αρχηγός του ναυτικού και της χωροφυλακής.

02:06 Τουρκικά F16 κατάρριψαν ένα ελικόπτερο των πραξικοπηματίων.

01:55 Το Reuter αναφέρει ότι ο αρχηγός του πραξικοπήματος έχει παραδοθεί. Την ίδια ώρα όμως, τα πολεμικά αεροσκάφη συνεχίζουν να κάνουν κύκλους πάνω από την πόλη, ενώ στην πλατεία Ταξίμ σημειώθηκε και 9η έκρηξη.

01:51 Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) διατηρεί την εξουσία στη χώρα, δήλωσε σε τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, μετά την ανακοίνωση του στρατού ότι προχώρησε σε πραξικόπημα χθες βράδυ.

01:50 Ομάδα διαδηλωτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έποικοι, συγκεντρώθηκαν απόψε μπροστά από τη λεγόμενη πρεσβεία της Τουρκίας στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, οι διαδηλωτές κρατούν σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και διαμαρτύρονται κατά του πραξικοπήματος στην Τουρκία, φωνάζοντας συνθήματα.

01:48 Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες, μετά από πυροβολισμούς του στρατού, κατά πολιτών.

01:47 Ο Γιλντιρίμ ζητά από την ηγεσία του τουρκικού στρατού να επιστρέψει στη θέση της. «Δεν πρέπει κανείς να ανησυχεί. Η κυβέρνηση παραμένει η ίδια».

01:46 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογο του Προκόπη Παυλόπουλο είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν την κατάσταση στην Τουρκία.

01:44 Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λαϊκή παρέμβαση υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα.

01:43 «O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να ζήτησε άδεια να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρώμης Τσαμπίνο», μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι Rai news 24.

Την πληροφορία έδωσε ο διευθυντής του Rai News, Αντόνιο Ντι Μπέλλα, προσθέτοντας ότι η Γερμανία φέρεται να αρνήθηκε να επιτρέψει στον Ερντογάν να προσγειωθεί στο έδαφός της.

Πριν λίγο, όμως, η ίδια η Rai υπογράμμισε ότι μια ακόμη εναλλακτική θα μπορούσε να είναι το αεροδρόμιο του Λονδίνου

01:35 Επικοινωνία Αναστασιάδη – Τσίπρα

01:34 Τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ ενάντια στο αρχηγείο της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT) στην Άγκυρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή

01:29 Ο γ.γ. των ΗΕ Μπαν Κι Μουν απηύθυνε έκκληση για ηρεμία στην Τουρκία και αναζητεί να αποσαφηνίσει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα

01:28 Ο Tούρκος υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Εμέρ Τσελίκ κάλεσε πριν από λίγο τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων να παρακούσουν τις διαταγές των ανωτέρων τους που αποπειρώνται πραξικόπημα, όπως μετέδωσε το ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Δεν θα παραδώσουμε την δημοκρατία μας, θα αγωνιστούμε ως την τελευταία μας πνοή», ανέφερε ο Τσελίκ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

01:26 Πληροφορίες για τρεις τραυματίες στη γέφυρα του Βοσπόρου.

01:21 Στους δρόμους οι υποστηρικτές του Ερντογάν.

01:17 Κινητοποίηση στα κατεχόμενα και ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία.

01:16 Άρματα μάχης περικύκλωσαν πριν από λίγο το κτίριο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και άνοιξαν πυρ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.
Πυρά ακούστηκαν σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

01:14 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός του στρατού σκοτώθηκε.

01:11 Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται στρατιώτες να πυροβολούν πολίτες.

01:07 O Γκιούλ κάλεσε τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους.

01:03 Μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε πριν από λίγο στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, ενώ μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πετούν πάνω από την πρωτεύουσα, μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του RIA Novosti, αλλά και το Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

01:02 Η Γερμανία απέρριψε το άσυλο που ζήτησε ο Ερντογάν, αναφέρουν ξένα Μέσα.

01:00 Όλες οι αεροπορικές πτήσεις της British Airways και της Lufthansa που είχαν προορισμό αεροδρόμια της Τουρκίας εκτρέπονται σε άλλους προορισμούς ή επιστρέφουν εκεί από όπου απογειώθηκαν, σύμφωνα με εκπροσώπους των δύο εταιρειών, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

00:52 Iσχυρή έκρηξη στην Άγκυρα και ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

00:50 Άσυλο στη Γερμανία ζήτησε ο Ερντογάν σύμφωνα με ξένα Μέσα.

00:40 Ασφαλείς είναι οι Κύπριοι μαθητές που βρίσκονται στην Τραπεζούντα, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, στο ΡΙΚ

00:33 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση είναι σε επιφυλακή.

00:31 O Ερντογάν καλεί τον κόσμο να αντισταθεί, μέσα από διάγγελμα που κάνει μέσω Skype.

00:22 Όλα τα νευραλγικά πόστα σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη έχουν τεθεί υπό πολιορκία ή υπό κατάληψη.

00:21 Πηγή προσκείμενη στην ΕΕ θεωρεί ότι η απόπειρα πραξικόπηματος είναι σοβαρή και δεν τη διευθύνουν απλά «μερικοί συνταγματάρχες».

00:17 Η τουρκική τηλεόραση δείχνει εικόνες με πολίτες να προσπαθούν να πλησιάσουν τον στρατό.

00:10 Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και πολιτική συνέχεια στην Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε να αποφευχθεί η αιματοχυσία στην Τουρκία και τα όποια πολιτικά ζητήματα υπάρχουν να διευθετηθούν εντός του πλαισίου του Συντάγματος της χώρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας προέτρεψε τους γάλλους υπηκόους στην Τουρκία να μην κυκλοφορούν στους δρόμους εξαιτίας της σοβαρής κατάστασης στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο Κε ντ’ Ορσέ.

00:09 Απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα.

00:08 Στρατιωτικοί εισήλθαν στο κτίριο του δικτύου της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Τουρκίας, του TRT, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η πρόσβαση στους γνωστότερους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, υπόκειται σε περιορισμούς στην Τουρκία, σύμφωνα με εταιρείες που παρακολουθούν την κίνηση στο Διαδίκτυο.

00:04 Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είχαν εντοπίσει έντονη κινητικότητα εκ μέρους των τουρκικών δυνάμενω, σύμφωνα με ελληνικά Μέσα.

23:59 Διάγγελμα θα κάνει από στιγμή σε στιγμή ο Ερντογάν.

23:50 Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μεταδίδει την πληροφορία ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ κρατείται όμηρος από ομάδα αξιωματικών στο γενικό επιτελείο.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την πληροφορία ότι το γενικό επιτελείο ανακοίνωσε πως ανέλαβε την εξουσία. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι ουδείς μέχρι στιγμής δεν επικαλείται κάποια πηγή.

23:49 Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν παραμένει ασφαλής, σύμφωνα με το CNN TURK.

Ένας δημοσιογράφος του NTV ανέφερε πως ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη.

‘Ενας αυτόπτης μάρτυρας του πρακτορείου Ρόιτερς ανέφερε πως όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ακυρώθηκαν.

23:47 Η αμερικανική πρεσβεία κάλεσε τους αμερικανούς που βρίσκονται στην Τουρκία να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά την διάρκεια της νύχτας εν μέσω απόπειρας στρατιωτικού πραξικομήματος, όπως ανέφερε αξιωματούχος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ