aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΆντρη Ελευθερίου στον «Φ»: «Συνεχώς με παρενοχλούσε, ήμουν τρομοκρατημένη»

Άντρη Ελευθερίου στον «Φ»: «Συνεχώς με παρενοχλούσε, ήμουν τρομοκρατημένη»

«Η παρενόχληση άρχισε το 2006 στους κοινοπολιτειακούς αγώνες στην Αυστραλία. Ήμουν περίπου 22 ετών. Ωστόσο, συνεχίστηκε και το 2008 καθ’ όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Συνεχώς με παρενοχλούσε. Ήμουν τρομοκρατημένη», σημείωσε στον «Φ» με εμφανή την ταραχή της, η Κύπρια σκοπεύτρια Άντρη Ελευθερίου, η οποία ξεκίνησε έναν αγώνα ζωής ενάντια στη σεξουαλική βία στον αθλητισμό, με την επιθυμία να δικαιωθεί και να τιμωρηθούν τα «τέρατα», όπως αποκαλεί τους θύτες. Στο σκόπευτρο της αυτή τη φορά, ένας εφιάλτης που διαρκεί για καιρό. «Πέρασαν 15 χρόνια που μου έτυχε αυτό το τέρας. Βρήκα τώρα τη δύναμη και θέλω να βοηθήσω. Θέλω να τιμωρηθεί αυτός. Να τιμωρηθούν όλοι».

Όσο πιο μικρός είσαι, σημειώνει, τόσο πιο δύσκολο είναι να το αντιμετωπίσεις. «Ήμουν άπειρη. Ήμουν μικρή. Εκείνος είχε εξουσία, πράγμα που τον έκανε ακόμη χειρότερο. Είναι πολύ πιο δύσκολο να το διαχειριστείς. Πόσο μάλλον να τα βάλεις μαζί του». Αυτό το άτομο, σημειώνει, έμεινε κρυμμένο να κάνει “τα δικά του” και σε άλλες κοπέλες. «Με την καταγγελία μου ανέφερα στην Αστυνομία τι πέρασα. Αυτές τις τραυματικές εμπειρίες. Αυτά που έκανε ο συγκεκριμένος. Ήταν πολύ δύσκολο να τα ξαναθυμηθώ και να τα βγάλω προς τα έξω. Ελπίζω να υπάρχει θετική κατάληξη και όλη αυτή η βρωμιά να εξαφανιστεί».

Όπως σημειώνει, αποφάσισε να προχωρήσει στην καταγγελία μετά τη δέσμευση της Πολιτείας ότι θα βρει στήριξη. «Συναντήθηκα με την υπουργό Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη και υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα μου σε όλη τη διαδικασία. Μου έδωσε δύναμη να προχωρήσω. Ήταν το τελευταίο που χρειαζόμουν για να καταγγείλω τα όσα συνέβησαν». Υπάρχει συμπαράσταση, προσθέτει. Είναι δίπλα της η ομοσπονδία της, όπως και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

«Με αυτή μου την κίνηση ήθελα να στείλω ένα μήνυμα. Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσεις για αυτά που έχεις βιώσει. Αποφάσισα να κάνω την αρχή. Ελπίζω να βρουν τη δύναμη και άλλα άτομα. Να μιλήσουν, να μην φοβηθούν τίποτα. Αυτά τα τέρατα είναι που πρέπει να φοβούνται. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να αλλάξουμε τα όσα συνέβησαν. Όμως μπορούμε να σώσουμε αθώες ψυχές. Να αποκαλύψουμε την αλήθεια μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ