aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΆντρη Ελευθερίου: Αρνήθηκε τα πάντα ο αθλητικός παράγοντας

Άντρη Ελευθερίου: Αρνήθηκε τα πάντα ο αθλητικός παράγοντας

Από ανάκριση πέρασε τελικά χθες ο πρώην αθλητικός παράγοντας που κατονομάζεται από την αθλήτρια της σκοποβολής Άντρη Ελευθερίου, ότι της επιτέθηκε άσεμνα σε δυο περιπτώσεις στο παρελθόν, ενώ βρίσκονταν σε διεθνείς αποστολές στο εξωτερικό.

Ενώ αρχικά το ραντεβού με τους ανακριτές του ειδικού κλιμακίου για τη βία στην οικογένεια είχε κλειστεί για σήμερα, ο εν λόγω παράγοντας επικοινώνησε προχθές με την Αστυνομία και το συντόμευσε κατά μία μέρα. Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, προσήλθε στο ΤΑΕ Αρχηγείου και απάντησε σε ερωτήσεις των ανακριτών σε σχέση με τους ισχυρισμούς της αθλήτριας. Πληροφορίες του «Φ» από πηγές στην Αστυνομία αναφέρουν ότι το εν λόγω πρόσωπο αρνήθηκε τα πάντα που του καταμαρτυρεί η Άντρη, δίνοντας τους δικούς του ισχυρισμούς οι οποίοι τώρα θα διερευνηθούν.

Όπως εξηγήθηκε στον «Φ», μετά τα όσα ανέφερε το πρόσωπο αυτό δεν σημαίνει ότι θ’ αρχίσει νέος κύκλος ερευνών, αλλά θα πρέπει να ληφθούν κάποιες επιπρόσθετες καταθέσεις από άτομα που επικαλείται. Μετά τη συμπλήρωση των ανακρίσεων ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες, πιθανότατα προς τα τέλη αυτής της εβδομάδας ή της επόμενης. Η Νομική Υπηρεσία αφού μελετήσει όλο το μαρτυρικό υλικό θ’ αποφασίσει κατά πόσον θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον οποιουδήποτε, ή θα ζητήσει τη λήψη πρόσθετων καταθέσεων ή τέλος στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης στην περίπτωση που κριθεί ότι δεν στοιχειοθετείται αδίκημα.

Ως γνωστόν, η Άντρη είχε προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου για κατ’ ισχυρισμό άσεμνη επίθεση που δέχθηκε κατά στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 και στους αγώνες της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία το 2006. Τότε η σκοπεύτρια συμμετείχε στην αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής όπως και ο συγκεκριμένος παράγοντας ως συνοδός. Κατάθεση στην Αστυνομία έδωσε μεταξύ άλλων ο πατέρας της αθλήτριας, όπως και ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σκοποβολής Τζιοβάνης Σαββίδης ο οποίος αναφέρθηκε σε πληροφορίες που είχε για φερόμενη εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου και σε άλλες περιπτώσεις, κάτι όμως που δεν αποδεικνύεται. Σημαντικά στοιχεία παραλήφθηκαν από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή που αποδείκνυαν τη συμμετοχή της Άντρης και του παράγοντα και στις δύο αποστολές.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από την Αστυνομία σε σχέση με τις καταγγελίες τεσσάρων πρώην αθλητριών του στίβου για κατ’ ισχυρισμό σεξουαλική παρενόχλησή τους από τον προπονητή τους. Οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ