aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑντίδραση Επιτροπής Δεοντολογίας για την ανακοίνωση Ντίνου Μιχαηλίδη

Αντίδραση Επιτροπής Δεοντολογίας για την ανακοίνωση Ντίνου Μιχαηλίδη

Έντονα επικριτική παρουσιάζεται η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού προς την ανακοίνωση του Προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνου Μιχαηλίδη για την προτίμηση του σε συγκεκριμένο άτομο ως τον επόμενο Πρόεδρο της ΚΟΕ.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής, στην τελευταία της συνεδρίαση ασχολήθηκε και με τη δήλωση του Προέδρου της ΚΟΕ σε σχέση με το αξίωμα του Προέδρου της ΚΟΕ. «Η Επιτροπή θέλει να τονίσει σε όλους τους αξιωματούχους του Αθλητισμού ότι η κάθε δήλωση αξιωματούχου πρέπει να συνάδει τόσο με το πνεύμα του Αθλητισμού όσο και το γράμμα του νόμου», αναφέρει και προσθέτει πως το να αποχωρεί κάποιος εκλελεγμένος Πρόεδρος και μάλιστα Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και να ανακοινώνει ποιον προτιμά για αντικαταστάτη του είναι αχρείαστο και άκομψο.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας δηλώνει πως δεν μπορεί να ανακοινώνει τη διάδοχο κατάσταση, τη στιγμή που γνωρίζει τις διαδικασίες, ένας αξιωματούχος που αποφεύγει ν’ ανακοινώσει αν θα γίνουν εκλογές και πότε, και προτού ακόμα λήξει η θητεία του.

«Είναι αδιανόητο προτού υποβληθούν υποψηφιότητες, προτού θέσουν οι υποψήφιοι το προεκλογικό τους πρόγραμμα ενώπιον των ψηφοφόρων, προτού αποχωρήσει ο εν ενεργεία Πρόεδρος και προτού γίνει απολογισμός της θητείας του αποχωρούντος, να ανακοινώνεται ο επόμενος πρόεδρος», αναφέρει.

Παράλληλα, συνεχίζοντας τις επικρίσεις και σημειώνοντας πως η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή προάγει τον Ολυμπισμό και δεν μοιράζει θέσεις, η Επιτροπή Δεοντολογίας αναφέρει πως δεν μπορεί ένας αξιωματούχος προτού εκδηλώσει κάποιος το ενδιαφέρον του, να καλεί τους αθλητικούς φορείς να τον ψηφίσουν. «Το Ολυμπιακό κίνημα ανήκει σε όλους και όχι μόνο στον Ντίνο Μιχαηλίδη», προστίθεται.

Καταλήγοντας, η Επιτροπή επισημαίνει πως αναγκάζεται να τοποθετηθεί, γιατί πέραν του ότι θεωρεί την δήλωση, αντιδεοντολογική και προσπάθεια χειραγώγησης εκλογικού αποτελέσματος, θέλει να τονίσει ότι η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, αρνήθηκε και αρνείται να βοηθήσει την Επιτροπή σε έρευνα που πραγματοποιεί εναντίον της  για διαφθορά στη βάση του Νόμου 180(1) 2017.

«Η Επιτροπή θα σταθεί αρωγός στο κάθε άθλημα και γενικά στον Αθλητισμό. Οι εποχές δεν είναι πλέον οι ίδιες και η καινοτομία διαδέχεται η μία την άλλη, με στόχο την εξυγίανση θεσμών και αξιών», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ