aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑνδρέας Μωριάς: «Ως ΚΟΠ οφείλουμε να αξιοποιήσουμε σωστά τη δύναμη του ποδοσφαίρου»

Ανδρέας Μωριάς: «Ως ΚΟΠ οφείλουμε να αξιοποιήσουμε σωστά τη δύναμη του ποδοσφαίρου»

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ως η μεγαλύτερή Ομοσπονδία της χώρας μας, με σύμμαχο τη δυναμική που έχει το ποδόσφαιρο στην Κύπρο, αναγνωρίζει την κοινωνική της ευθύνη και αναλαμβάνει δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για διάφορα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον περασμένο Σεπτέμβριο η ΚΟΠ υλοποιεί το πρόγραμμα «Πάσα Στη Ζωή» σε συνεργασία με την UEFA και την στήριξη της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου.

Υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος εκ μέρους της ΚΟΠ είναι ο Οικονομικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Ανδρέας Μωριάς.

«Ως ΚΟΠ έχουμε τεράστια ευθύνη προς την κοινωνία. Οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε σωστά τη δύναμη του ποδοσφαίρου για να στείλουμε τα κατάλληλα μηνύματα προς τους φιλάθλους στο ευρύτερο κοινό και κυρίως στους νεαρούς. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούμε το πρόγραμμα «Πάσα Στη Ζωή». Είναι ένα τριετές πρόγραμμα που στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Την πρόληψη των εξαρτήσεων την Υγιεινή διατροφή και εκστρατεία κατά του καπνίσματος με ιδιαίτερη έμφαση στα γήπεδα ποδοσφαίρου» δηλώνει ο κ. Μωριάς, για να προσθέσει:

«Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού έχουν ήδη γίνει αρκετές δράσεις, παρά τις δυσκολίες λόγω της Πανδημίας, που θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα. Ήδη έχουμε μοιράσει ενημερωτικό υλικό σε ακαδημίες ποδοσφαίρου, έχουμε οργανώσει διαλέξεις με διατροφολόγο σε συνεργασία με τις Υπεραγορές Παπαντωνίου που είναι ο χορηγός διατροφής της ΚΟΠ ενώ σύντομα θα εκδώσουμε και βιβλιαράκι με οδηγίες για την υγιεινή διατροφή των αθλητών με συνεντεύξεις των αρχηγών των Εθνικών μας ομάδων Ανδρών και Γυναικών. Η σωστή διατροφή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για μια υγιεινή ζωή αλλά και για μια πετυχημένη καριέρα μελλοντικά και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε. Επίσης, στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της Εθνικής μας με την Εσθονία, προχωρήσαμε στην πρωτοποριακή απόφαση για δωρεάν είσοδο μη καπνιστών σε συγκεκριμένη κερκίδα θέλοντας να στείλουμε το μήνυμα πως γήπεδο και κάπνισμα δεν συμβαδίζουν».

Το πρόγραμμα «Πάσα Στη Ζωή» είναι το δεύτερο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα που υλοποιεί η ΚΟΠ σε συνεργασία με την UEFA. Προηγήθηκε το πρόγραμμα «Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι» που ολοκληρώθηκε το 2020.

Μέσω των δράσεων του προγράμματος αυτού, έγινε εκτενής εκστρατεία ενημέρωσης των φιλάθλων και κυρίως των μαθητών για αποδοχή της διαφορετικότητας και την καταπολέμηση της κάθε μορφής ρατσισμού.

«Αυτές οι δράσεις αποτελούν μέρος του στρατηγικού μας σχεδιασμού και θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια με περισσότερες εκστρατείες. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους φιλάθλους και κυρίως απέναντι στις επόμενες γενιές να αξιοποιήσουμε σωστά τη δύναμη μας ως ποδόσφαιρο για σημαντικά θέματα της καθημερινότητας που αφορούν, κυρίως την υγεία μας», είναι το καταληκτικό σχόλιο του κ. Μωριά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ