aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Αναγκαζόμαστε να διώχνουμε κοριτσάκια από τις ακαδημίες»

«Αναγκαζόμαστε να διώχνουμε κοριτσάκια από τις ακαδημίες»

Σημαντικό είναι το πρόβλημα στο γυναικείο ποδόσφαιρο, που ανέφερε ο πρόεδρος του ΘΟΪ Λακατάμιας Λουκής Αρχοντής στο «Goal.com.cy», με ακαδημίες να αναγκάζονται να διώχνουν κοριτσάκια από τις ακαδημίες, λόγω έλλειψης διοργανώσεων να συμμετέχουν.

Ανέφερε σχετικά: «Κάθε χρόνο έχουμε 5-6 κοριτσάκια στα Grassroots που τους αρέσει το ποδόσφαιρο και παίζουν μαζί με τα αγόρια. Ξαφνικά γίνονται 12 χρονών και την επόμενη χρονιά πρέπει να τους πούμε να φύγουν, μέχρι να φτάσουν σε μία ηλικία 15-16 για να πάνε στις γυναικείες ομάδες. Από τα 12 έως τα 15 τους είναι εκτός ποδοσφαίρου και είναι πιθανόν να σταματήσουν.

Αυτή η κατάσταση υπάρχει κάθε χρόνο, να αναγκαζόμαστε να τα διώξουμε. Το θεωρώ άδικο για τις κοπέλες να είναι μαζί μας από μία ηλικία των 6-7 χρονών και στα 12 χρόνια τους να τους λες “Δεν υπάρχει κάπου να πας. Φύγε”.

Θέλουμε να έχουμε Εθνική Γυναικών και Νεανίδων. Πως θα δημιουργηθούν όταν σε αυτή τη κρίσιμη ηλικία διώχνουμε τις κοπέλες από το γήπεδο, τις στέλνουμε στην κερκίδα και τους λέμε “έλα σε τέσσερα χρόνια”».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ