aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΚΑΔΗΜΙΕΣΑκαδημίες: Η ΚΟΠ ουδέποτε είπε ότι θα παραμείνουν κλειστές μέχρι το Σεπτέμβριο

Ακαδημίες: Η ΚΟΠ ουδέποτε είπε ότι θα παραμείνουν κλειστές μέχρι το Σεπτέμβριο

Η ΚΟΠ απέστειλε σήμερα νέα εγκύκλιο προς όλες τις Ακαδημίες της, διευκρινίζοντας κάποια θέματα που έχουν προκύψει. Η ΚΟΠ ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε ανέφερε προς τις Ακαδημίες ότι θα παραμείνουν κλειστές μέχρι το Σεπτέμβριο, όπως διαδίδεται λανθασμένα από κάποιους και πως, η προσπάθεια θα είναι να ξεκινήσουν κανονικα την προετοιμασία τους, όπως κάθε χρόνο.

Αναλυτικά η εγκύκλιος που έχει αποσταλεί:

«Επικοινωνούμε μαζί σας σήμερα, λόγω των πολλών αντιδράσεων και ανησυχιών που υπάρχουν από τις Ακαδημίες, σε σχέση με την Εγκύκλιο της ΚΟΠ, ημερομηνίας 13 Μαΐου 2020.

Η ΚΟΠ, από την αρχή της πανδημίας και την αναστολή των Πρωταθλημάτων της, είναι σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές του κράτους για θέματα υγείας και ασφάλειας των ποδοσφαιριστών και του προσωπικού των Ομάδων και των Ακαδημιών. Υπήρχε μια ασάφεια στον τρόπο ανάγνωσης των διαταγμάτων που αφορούσε την επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων και συγκεκριμένα, αν θα επιτρεπόταν σε όλες τις Ομάδες να ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου.

Στις οδηγίες προς αθλούμενους υπήρχε ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι αυτές αφορούσαν τις ομάδες που αγωνίζονταν στο Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας μόνο. Μέσα από αυτή την ασάφεια, πολλές Ακαδημίες προγραμμάτιζαν να ξεκινήσουν προπονήσεις στις 18 Μαΐου, κάτι που απαγορευόταν, αν οι oδηγίες προς αθλούμενους ερμηνεύονταν σωστά.

Για το λόγο αυτό, η ΚΟΠ έχει αποστείλει εγκύκλιο, με την οποία καλούσε τις Ακαδημίες να μην ξεκινήσουν προπονήσεις στις 18 Μαΐου, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα Πρωταθλήματα μας το Σεπτέμβριο θα ξεκινούσαν κανονικά. Πουθενά δεν αναφέρεται στην εγκύκλιο μας ότι οι Ακαδημίες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι το Σεπτέμβριο, όπως διαδίδεται λανθασμένα από κάποιους.

Βάσει των Διαταγμάτων, από τις 18 Μάιου και μέχρι τις 9 Ιουνίου επιτρέπεται η ομαδική προπόνηση των ομάδων που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της ΚΟΠ Α’ Κατηγορίας, αλλά η προπόνηση θα πρέπει να γίνεται με απόσταση 10 μέτρων ο ένας από τον άλλο. Άλλωστε, ήταν και ένα από τα κύρια θέματα που διαπραγματευόμασταν με την Κυβέρνηση ούτως ώστε να μπορούσε να επαναρχίσει το Πρωτάθλημα Cyta, πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό από την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας.

Ομαδικές προπονήσεις για τις Ομάδες της Α’ Κατηγορίας, χωρίς περιορισμούς στην απόσταση, θα μπορούν να γίνουν, όπως μας έχουν διαβεβαιώσει από το Υπουργείο, από τις 9 Ιουνίου. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο για τις υπόλοιπες ομάδες και ηλικίες.

Επίσης στις οδηγίες προς αθλούμενους, του Υπουργείου Υγείας, ακόμα και να επιτρεπόταν η προπόνηση στις Ακαδημίες, υπάρχουν πολλά σημεία που είναι δύσκολο να εφαρμοστούν αυτή τη στιγμή από τις Ακαδημίες οι οποίες σε περίπτωση που δεν τα εφαρμόσουν θα βρεθούν αντιμέτωπες με τη νομοθεσία του κράτους αλλά θα βάλουν και σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών, των προπονητών και των γονιών.

Πατώντας EΔΩ θα δείτε τις Οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Τελειώνοντας, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι εργαζόμαστε ούτως ώστε η επανέναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου να γίνει χωρίς προβλήματα και οι Ακαδημίες να μπορέσουν να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες τους, όπως κάθε χρόνο, ακολουθώντας τις οδηγίες και τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Όλα φυσικά εξαρτώνται από την πανδημία και κανέναν άλλον».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ