aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑγώνας παλαιμάχων Ερμή και Ομόνοιας Αραδίππου με φόντο τη φιλανθρωπία

Αγώνας παλαιμάχων Ερμή και Ομόνοιας Αραδίππου με φόντο τη φιλανθρωπία

ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΙΧΑΗΛΑ

Με το σύνθημα, «Ο αθλητισμός ενώνει και αθλητισμός ίσον πολιτισμός», η επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αραδίππου πρωτοστατεί, προγραμματίζοντας τη διοργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των παλαίμαχων αθλητών των δύο σωματείων της πόλης, Ερμή και Ομόνοιας. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία της επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού προσβλέπει πρώτιστα στην αναβίωση παλιών καλών στιγμών μιας άλλης (ρομαντικής) εποχής του ποδοσφαίρου μας, τότε που η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών των ομάδων μας ήταν Κύπριοι, βγαλμένοι από τα σπλάχνα των ακαδημιών των σωματείων μας. Παράλληλα όμως, η εκδήλωση έχει, πέραν από αθλητικό, καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού τα καθαρά της έσοδα θα πάνε στο ταμείο του Ιδρύματος «Ηλιαχτίδα Ζωής», του οποίου πρόεδρος είναι ένας σπουδαίος Αραδιππιώτης, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο Πανίκκος Ξιούρουππας.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, στις 10:00, στο Δημοτικό γήπεδο Αραδίππου και για τον σκοπό έχουν εκδοθεί 500 εισιτήρια εισόδου/εισφοράς στην «Ηλιαχτίδα Ζωής», στην τιμή των 5 μόλις ευρώ. Στον αγώνα, ο οποίος είναι και ο πρώτος μετά από πάμπολλα χρόνια, θα έχει διάρκεια 40 λεπτών (δύο ημίχρονα 20 λεπτών), θα πάρουν μέρος πάνω από πενήντα ποδοσφαιριστές που φόρεσαν κατά καιρούς τη φανέλα των δύο ομάδων της Αραδίππου, είτε αγωνιζόμενες στην Α’, είτε στη Β’ κατηγορία και θα σφυρίξουν διαιτητές της ΚΟΠ.

Της σέντρας του αγώνα θα προηγηθεί σεμνή τελετή, την οποία θα χαιρετήσουν ο δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου, Νικόλας Κάρουλλας και ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, θα τιμηθούν μεταθανάτια οι εκ των ιδρυτών και πρώτοι προέδροι των δύο ιστορικών σωματείων της Αραδίππου, οι αείμνηστοι Μιχάλης Κοκκινόφτας και Παπανικόδημος Γεωργάκη αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ο Ερμής συμπλήρωσε 61 χρόνια ζωής και η Ομόνοια 90 χρόνια.

«Εκδήλωση με πολλαπλά οφέλη»

Κωδικοποιώντας τους στόχους της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου μας, Νικόλας Κάρουλας υπογράμμισε με έμφαση: «Πρέπει δοθεί το μήνυμα πως οι Νέοι της Αραδίππου παραμένουν ενεργοί πολίτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται έμπρακτα για τα αθλητικά και κοινωνικά ζητήματα. Ο αθλητισμός δεν έχει όρια, αφού δεν σταματά ποτέ, ειδικότερα για τους ανθρώπους που ανήκαν σε οργανωμένα σύνολα/ομάδες για χρόνια. Τιμώντας αυτούς που πρωτοστάτησαν… με τις παρέες τους, στην ιδέα της ίδρυσης των δύο ιστορικών σωματείων του Δήμου, έστω και μεταθανάτια, τιμούμε εαυτούς. Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της εκδήλωσης. Ο αθλητισμός ενώνει και με ενωμένες τις δυνάμεις μπορεί ένας τόπος να μεγαλουργήσει, δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ