aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ7 πρώην διεθνείς παίκτες όφειλαν στη Δημοκρατία ποσό ύψους €11.000

7 πρώην διεθνείς παίκτες όφειλαν στη Δημοκρατία ποσό ύψους €11.000

Αύξηση των εισπράξεων από τα εντάλματα προστίμων που εκδίδονται από τα Δικαστήρια παρατηρείται τους τελευταίους μήνες ως απότοκο και των νέων μέτρων που υιοθετήθηκαν από πλευράς της Αστυνομίας.

Πέραν από τους ελέγχους στα αεροδρόμια, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση των προγραμμάτων της, έτσι ώστε τα μέλη της κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων να είναι σε θέση να γνωρίζουν για τα εκκρεμούντα εντάλματα των πολιτών και να προβαίνουν σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από τον Νόμο.

Οι αναβαθμίσεις αυτές περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

1. Μέσω του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων (ANPR) περιλαμβάνεται και ενημέρωση για τα εκκρεμή εντάλματα. Οι αστυνομικοί είναι σε θέση να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποιοι οφείλουν πρόστιμα, αρκεί τα οχήματα των πολιτών να διέλθουν από το οπτικό πεδίο των καμερών που βρίσκονται εγκατεστημένες στα περιπολικά οχήματά τους.

2. Κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων, οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους μικροϋπολογιστές από τους οποίους λαμβάνουν πληροφόρηση και για τα εκκρεμή εντάλματα.

Ο τελευταίος έλεγχος που πραγματοποίησε ο Γενικός Ελεγκτής στο μηχανογραφικό σύστημα της Αστυνομίας αποκάλυψε δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικών και δεσμοφυλάκων που εναντίον τους εκκρεμούσαν πρόστιμα αλλά για κάποιο λόγο δεν εντοπίζονταν από συναδέλφους τους. Όπως μας λέχθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, πρόκειται για 85 αστυνομικούς που όφειλαν σε πρόστιμα ποσό ύψους €200.000 και 15 δεσμοφύλακες που όφειλαν πρόστιμα ύψους €11.000.

Με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας γίνεται πλέον απευθείας αποκοπή μηνιαίας δόσης από τον μισθό τους σε συνεννόηση με τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, μέχρι να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο. Ο έλεγχος του Γενικού Ελεγκτή αποκάλυψε και 40 περιπτώσεις δικηγόρων που δεν εντοπίζονταν και όφειλαν πρόστιμα στη Δημοκρατία ύψους €1,2 εκατ. καθώς και επτά περιπτώσεις πρώην διεθνών ποδοσφαιριστών που όφειλαν σε πρόστιμα στη Δημοκρατία ποσό ύψους €11.000, που αφορούσαν κατά κύριο λόγο τροχαίες παραβάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ