aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ12 νέα περιστατικά κορωνοϊού, όλες οι λεπτομέρειες

12 νέα περιστατικά κορωνοϊού, όλες οι λεπτομέρειες

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,338 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 12 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

  • Από 447 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.
  • Από 269 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.
  • Από 85 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα.
  • Από 509 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου 3,000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Συγκεκριμένα προέκυψαν ως εξής:

  • 1 x πρόγραμμα ελέγχου 3,000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας: Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην ΑΣΙΛ Λύσης. Αναφέρει ότι είχε καταρροή.
  • 4 x ιδιωτική πρωτοβουλία:
  1. Το ένα κρούσμα είναι μαθήτρια που φοιτά σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Λεμεσού. Ανέφερε πυρετό στις 18/9.
  2. Το 2ο άτομο είναι ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας που εντοπίστηκε μετά από επανέλεγχο που έκανε η ομάδα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ΚΟΠ και της ΟΥΕΦΑ.
  3. Τα άλλα 2 άτομα είναι Ρώσοι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου που επέστρεψαν από διακοπές στην Ρωσία στις 25/9. Είχαν μαζί τους αρνητικό τεστ που έκαναν στην Ρωσία στις 23/9, ωστόσο ο ένας έκανε συμπτώματα και επανέλαβαν το τεστ ιδιωτικά.
  • 2 x Ειδικές Ομάδες:
  1. Το 1ο άτομο έκανε την εξέταση στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου, αν και στις 25/9 είχε συμπτώματα (βήχα, πυρετό).
  2. Το 2ο άτομο είναι επαφή κρούσματος από το cluster της Λάρνακας/Μητρόπολης Κιτίου. Όταν είχε εξεταστεί στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης ήταν αρνητικός, αλλά παραπέμφθηκε από τον γιατρό του για να το επαναλάβει πριν αποδεσμευτεί από την καραντίνα του, για να βεβαιωθεί.
  • 5 x ιχνηλάτηση:
  1. Τα 2 άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας.
  2. Ένα άτομο είναι επαφή από το επαγγελματικό περιβάλλον ατόμου που έχει ανακοινωθεί ως θετικό στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών των ποδοσφαιριστών του Εθνικού Άχνας.
  3. Το 4ο άτομο είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνας, του οποίου είχαν ανακοινωθεί ως θετικά περιστατικά άλλα δύο άτομα από το οικογενειακό του περιβάλλον.
  4. Το 5ο άτομο είναι το 5ος από τους 6 Τσέχους που είχαν έρθει στις 15/9 για εκπαίδευση σε εταιρεία στην Λεμεσό. Στην εξέταση που έκανε στις 22/9 ήταν αρνητικός και του έγινε επανέλεγχος στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης. Δεν έχει συμπτώματα. Το cluster έχει 7 άτομα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 1,678 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 124 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 78 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 148 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,696.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται συνολικά 17 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, τέσσερα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ