aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΚΑΔΗΜΙΕΣΤο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός που θα φιλοξενήσει η Κύπρος

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός που θα φιλοξενήσει η Κύπρος

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός που θα φιλοξενήσει ποτέ η Κύπρος, την τελική φάση του EURO 2024 κάτω των 17 ετών έχει αρχίσει!

366 ημέρες μας χωρίζουν από το μεγάλο αυτό ποδοσφαιρικό γεγονός το οποίο θα καταστήσει την χώρα μας ως επίκεντρο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης από τις 20 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου 2024.

Οι διεργασίες για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση του τουρνουά βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην ΚΟΠ με το αρμόδιο τμήμα της UEFA να επιτηρεί στενά όλες τις διαδικασίες.

Αυτές τις ημέρες, διεξάγεται στην Ουγγαρία η τελική φάση του EURO 2023 U17 και αποστολή της ΚΟΠ θα μεταβεί στη Βουδαπέστη, παρακολουθώντας αγώνες και συμμετέχοντας σε workshop της UEFA προκειμένου να αποκτηθεί η απαιτούμενη τεχνογνωσία για τη διοργάνωση που θα γίνει του χρόνου στο νησί μας.

Η διοργάνωση των «Ανερχόμενων Αστέρων»

Η τελική φάση του EURO κάτω των 17 ετών χαρακτηρίζεται από την UEFA ως η διοργάνωση των «Ανερχόμενων Αστέρων». Ποδοσφαιριστές όπως ο Τιερί Ανρι, ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο Λουίς Φίγκο, ο Σεσκ Φάμπρεγας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Έντεν Αζάρ, ο Τόνι Κρος και πολλοί άλλοι έκαναν στο παρελθόν τις πρώτες τους διεθνείς συμμετοχές και «συστήθηκαν» σε Ευρωπαϊκό επίπεδο σε τελική φάση EURO U17.

Οι θετικές συνέπειες για την Κύπρο

Η διοργάνωση της τελικής φάσης του EURO 2024 κάτω των 17 ετών αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών στο νησί μας με όλες τις θετικές συνέπειες που συνεπάγονται, οικονομικές και άλλες. Μόνο οι αποστολές των χωρών που θα συμμετάσχουν, θα ξεπεράσουν τα 530 άτομα.

Όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά τηλεοπτικά σε όλη την Ευρώπη από το EUROSPORT, κάτι που συνεπάγεται με τεράστια προβολή για τη χώρα μας.

Στο διάστημα που ακολουθεί και όσο θα πλησιάζουμε στην έναρξη της διοργάνωσης, η ΚΟΠ θα προβάλλει το νησί μας με διάφορους τρόπους σε μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες τόσο ως τουριστικό όσο και ως ποδοσφαιρικό προορισμό.

Τα στάδια διεξαγωγής των αγώνων

Ένα χρόνο και μια ημέρα πριν την έναρξη της διοργάνωσης, έχουν οριστικοποιηθεί τα στάδια που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.

Συγκεκριμένα, οι αγώνες θα διεξαχθούν στα Στάδια «ΑΕΚ Αρένα», «ΑΛΦΑΜΕΓΑ», «Αντώνης Παπαδόπουλος», «N. Papas Group Αμμόχωστος – Επιστροφή», «Στάδιο Εθνικού Άχνας» και «Τάσος Μάρκου».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κατατεθεί στην UEFA από την ΚΟΠ, ο τελικός θα γίνει στο Στάδιο Άλφαμεγα στη Λεμεσό και το εναρκτήριο παιχνίδι στο ΑΕΚ Αρένα στη Λάρνακα ενώ στα υπόλοιπα Στάδια θα γίνουν αγώνες της φάσης των ομίλων.

Τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά:

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 16 εθνικές ομάδες Παίδων κάτω των 17 ετών, μεταξύ αυτών και η Κύπρος. Οι χώρες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του EURO U17 2024 θα οριστικοποιηθούν το Μάρτιο του 2024, αφού προηγηθούν, η προκριματική φάση το ερχόμενο Φθινόπωρο και ο Elite Round το Μάρτιο του 2024. Η Κύπρος, ως διοργανώτρια χώρα θα συμμετάσχει σε τελική φάση χωρίς προκριματικά.

Οι δεκαέξι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην προημιτελική φάση και θα ακολουθήσουν αγώνες νοκ άουτ για να προκύψει το ζευγάρι του μεγάλου τελικού.

Συνολικά θα διεξαχθούν 31 αγώνες στις 16 ημέρες που θα διαρκέσει η διοργάνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ