aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΚΑΔΗΜΙΕΣΤην Κύπρο επισκέφθηκε ο τεχνικός διευθυντής των διεθνών προγραμμάτων της Valencia C.F.

Την Κύπρο επισκέφθηκε ο τεχνικός διευθυντής των διεθνών προγραμμάτων της Valencia C.F.

Τη δεύτερη επίσκεψη από υψηλόβαθμο στέλεχος της Valencia C.F., τη φετινή σεζόν, δέχθηκε η επίσημη ακαδημία των «νυχτερίδων» στην Κύπρο. Ο τεχνικός διευθυντής των διεθνών προγραμμάτων της Valencia CF, κ. Ramon Mompo, ταξίδεψε στην Κύπρο τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 και μέχρι την Πέμπτη 13 του μήνα, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της Valencia C.F. Soccer Academy Cyprus.

Η επίσκεψή του αποτέλεσε συνέχεια αυτής που πραγματοποιήσαν στις αρχές Σεπτεμβρίου οι Borja Eroles (Valencia C.F Director of International Projects) και Vicente Roch (Valencia C.F Technical Director of International Projects).

Στα πλαίσια του ταξιδιού του, επισκέφθηκε και τις δύο σχολές της ακαδημίας, που δραστηριοποιούνται στα γήπεδα του Κεραυνού στο Στρόβολο και στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου. Παράλληλα, παραχώρησε σεμινάριο σε όλους τους προπονητές της ακαδημίας και είχε την ευκαιρία να προπονήσει και να αξιολογήσει τα επίλεκτα παιδιά των σχολών της Valencia C.F. Soccer Academy Cyprus.

Ο κ. Ramon Mompo δήλωσε για την επίσκεψη του: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με όσα είδα, τόσο πλευράς οργάνωσης και εγκαταστάσεων, όσο και από το επίπεδο των παιδιών στην Κύπρο. Μάλιστα, μετά από τις αξιολογήσεις κάποιων επίλεκτων παιδιών, θα προσκληθούν για προπονήσεις σε καμπ την περίοδο του καλοκαιριού στη Βαλένθια και για να συμμετάσχουν με ομάδα επίλεκτων U12 σε τουρνουά που θα λάβει μέρος στο προπονητικό κέντρο της πρώτης ομάδας».

Ο διευθυντής της ακαδημίας κ. Χαράλαμπος Σπύρου, από την πλευρά του δήλωσε: «Παρά τη δυσκολία της περιόδου, η επίσημη Valencia συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα μας, στέλνοντας υψηλόβαθμο στέλεχος της ακαδημίας της για επίσκεψη, από την οποία επωφελήθηκαν τα παιδιά και οι προπονητές μας, αποδεικνύοντας παράλληλα την άμεση και στενή συνεργασία που έχουμε με την ισπανική ομάδα».

Η επίσημη ακαδημία της ομάδας στην Κύπρο, η Valencia C.F Soccer Academy Cyprus, επεκτάθηκε από τη σεζόν 2021/2022, με δύο κλιμάκια πλέον να δραστηριοποιούνται, στη Λευκωσία. Σε αυτό στα γήπεδα του Κεραυνού στο Στρόβολο, προστέθηκε και το κλιμάκιο στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου στα Λατσιά.

Με το παγκόσμιο σλόγκαν «Εκπαιδεύουμε ανθρώπους – Δημιουργούμε ποδοσφαιριστές», στην ακαδημία έχουν δικαίωμα συμμετοχής αγόρια και κορίτσια, γεννημένα μεταξύ 2007 και 2015. Τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας της Βαλένθια στην Κύπρο, είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Στέλιος Οκκαρίδης.

Οι εγγραφές συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, με τους γονείς να μπορούν να επικοινωνήσουν, για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλέφωνο 7000 8815 και στο email [email protected], ενώ μπορούν να επισκεφθούν και τη σελίδα της ακαδημίας στο www.facebook.com/Valenciacfcyprus.

Προπονητές στο κλιμάκιο του Στροβόλου για τη σεζόν 2021/22 είναι οι Χρήστος Παναγιώτου, Μάριος Γεωργίου, Μάριος Κυριάκου, Σάββας Αποστόλου, Κυριάκος Βασιλείου, Στέφανος Χάρης, Hugo Kouedjou, Άντρος Γιατρού και προπονητής τερματοφυλάκων ο Ευαγόρας Χατζηφραγκίσκου. Στα Λατσιά, επικεφαλής είναι ο Σάββας Βασιλείου και προπονητές οι Νίκος Καψάλης και Μάριος Νικολάου.

Η Valencia C.F. Soccer Academy Cyprus λειτουργεί στη χώρα μας από το 2017, αρχικά με το κλιμάκιο στο Στρόβολο και από το 2021 με κλιμάκιο στα Λατσιά. Η κυπριακή ακαδημία υπάγεται στο δίκτυο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, με ακαδημίες σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ