aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΚΑΔΗΜΙΕΣΗ Valencia CF Soccer Academy Cyprus έτοιμη να υποδεχτεί τα παιδιά για τη σεζόν 2020/21

Η Valencia CF Soccer Academy Cyprus έτοιμη να υποδεχτεί τα παιδιά για τη σεζόν 2020/21

Με ανανεωμένη ταυτότητα, αλλά με την ίδια ποδοσφαιρική φιλοσοφία, ετοιμάζεται να εισέλθει στην ποδοσφαιρική σεζόν 2020/21 η Valencia CF Soccer Academy Cyprus, η οποία στεγάζεται στο αθλητικό κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας» στο Στρόβολο.

Η επίσημη ακαδημία της ισπανικής ομάδας στο νησί μας, η οποία λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2017, πέρασε πρόσφατα από σημαντικό rebranding, μετά από συζητήσεις εβδομάδων, μεταξύ των υπευθύνων της κυπριακής ακαδημίας και της Βαλένθια. Η αποχώρηση της Αμερικάνικης GPS από το προσκήνιο, έφερε την ανανέωση της ταυτότητας της κυπριακής ακαδημίας, η οποία μετονομάζεται από «GPS / Valencia Cyprus» σε «Valencia CF Soccer Academy Cyprus».

Τη συγκεκριμένη εξέλιξη ανακοίνωσε στις 25 Αυγούστου μέσω της επίσημης της ιστοσελίδας η Βαλένθια, γνωστοποιώντας ότι τρεις ακαδημίες στην νοτιοανατολική Ευρώπη, σε Λευκωσία, Αθήνα και Σόφια, εντάσσονται στο παγκόσμιο δίκτυο, το οποίο περιλαμβάνει 14 ακαδημίες, ανάμεσα τους σε χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, Μαρόκο, Ιταλία και Αγγλία.

Η συμφωνία μεταξύ της κυπριακής ακαδημίας και της Βαλένθια έχει διάρκεια 3+3 χρόνια. Ο διευθυντής της κυπριακής ακαδημίας και πλέον εμπορικός διευθυντής του δικτύου Νοτιοανατολικής Ευρώπης των Valencia CF Soccer Academies, Χαράλαμπος Σπύρου, δήλωσε: «Μετά την αποχώρηση της GPS από την εξίσωση και με την Βαλένθια να είναι υπέρ-ευχαριστημένη με το έργο που κάνουμε εδώ και τρία χρόνια, μπήκαμε σε συζητήσεις μαζί τους για να καταλήξουμε στη συγκεκριμένη μορφή που θα έχει η συνέχιση της συνεργασίας μας. Αυτή περιλαμβάνει ένα μακροχρόνιο πλάνο, για να μπορούμε να δουλέψουμε απρόσκοπτα σε υψηλό επίπεδο, προσφέροντας στα παιδιά μας τις καλύτερες συνθήκες για να παίξουν ποδόσφαιρο και να διασκεδάσουν. Η νέα συμφωνία προϋποθέτει μεταξύ άλλων περισσότερες ανταλλαγές προπονητών μεταξύ των δύο πλευρών και ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από την Ισπανία».

Ο κ. Στέλιος Οκκαρίδης συνεχίζει ως τεχνικός διευθυντής και μαζί με την προπονητική του ομάδα είναι έτοιμοι να υποδεχτούν την 1η Σεπτεμβρίου τα παιδιά για τις πρώτες προπονήσεις, ακολουθώντας πάντα όλες τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακαδημία δούλεψε κανονικά τον Ιούνιο, έτσι υπάρχει ήδη η εμπειρία στα θέματα προστασίας της υγείας των παιδιών.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οι γονείς των παιδιών ηλικίας 6-14 ετών, που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στην ακαδημία, μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ. 7000 8815 ή να στείλουν email στο [email protected].

Παράλληλα, θα προσφέρεται και ειδικό προ-σχολικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με την ακαδημία «Lion Kids Football», η οποία ειδικεύεται σε παιδιά 3-6 ετών.

Νέος χλοοτάπητας

Ενόψει της σεζόν 2020/21, τα γήπεδα του Κεραυνού, όπου στεγάζεται η ακαδημία, έχουν περάσει από ολοκληρωτικό λίφτινγκ. Τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας στο «Κώστας Παπαέλληνας», τελευταίας τεχνολογίας, με ειδικό υπόστρωμα για τους κραδασμούς (shock pad), που προσφέρει μεγάλη ασφάλεια σε περίπτωση πτώσης. Το συνθετικό γρασίδι δημιουργήθηκε σε εργοστάσιο του Βελγίου, και διαθέτει πιστοποίηση από τη FIFA. Όσον αφορά το ειδικό γέμισμα, είναι οικολογικό πράσινου χρώματος, άοσμο και φιλικό προς το περιβάλλον. Επίσης, αλλάχτηκε και όλος ο ποδοσφαιρικός εξοπλισμός, όπως οι εστίες και τα δίχτυα, με αγορά από την Ιταλία.

Πρόκειται γενικά για μεγάλη επένδυση στον συγκεκριμένο αθλητικό χώρο, και σε συνάρτηση με τις αλλαγές που έγιναν στο διπλανό οίκημα του Κεραυνού, πλέον είναι ένας σύγχρονος χώρος, που μπορεί να φιλοξενήσει κόσμο για εκδηλώσεις ή για χαλάρωση στην καφετέρια του συλλόγου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ