aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΖητείται διαφάνεια για το στάδιο Λεμεσού

Ζητείται διαφάνεια για το στάδιο Λεμεσού

Tου Βάσου Βασιλείου

Βουλευτές τόνισαν ότι η διαχείριση του νέου σταδίου Λεμεσού πρέπει να ανατεθεί με διαφάνεια, ενώ τάχθηκαν κατά της κρατικής ενίσχυσης των τριών σωματείων της πόλης αλλά και κατά του ενδεχομένου να φέρει το στάδιο το όνομα υπεραγοράς. Εξάλλου, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης προειδοποίησε πως θα καταγγείλει στην ΕΕ τυχόν κρατική ενίσχυση των σωματείων. Το θέμα συζητήθηκε χθες ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, με βουλευτές να εκφράζουν επιφυλάξεις στην προοπτική να αναθέσει ο ΚΟΑ απευθείας (χωρίς προσφορές) τη διαχείριση του γηπέδου στην εταιρεία «ΑΑΑ», η οποία ιδρύθηκε από τα τρία σωματεία της Λεμεσού (ΑΕΛ, ΑΡΗ και Απόλλωνα) τα οποία θα έχουν το γήπεδο ως έδρα τους.

Ο Γενικός Διευθυντής του Απόλλωνα, Γιώργος Παπαγιάννης, επικαλέστηκε την ανάγκη διαχείρισης του γηπέδου από τις τρεις ομάδες της Λεμεσού (περιλαμβανομένης και της αποκατάστασης οποιωνδήποτε ζημιών), χωρίς να κτυπούν την πόρτα του ΚΟΑ ζητώντας ενίσχυση. Γι’ αυτό τον λόγο, είπε, η «ΑΑΑ» ανακοίνωσε κάποιους διαγωνισμούς (για να διαπιστωθεί το ενδιαφέρον της αγοράς) όσον αφορά την ονομασία, όπως γίνεται σε όλα τα μεγάλα γήπεδα του κόσμου. Όπως είπε, ενδιαφέρθηκε μία εταιρεία να πάρει την ονομασία του γηπέδου. Διευκρίνισε δε, πως δεν υπάρχει οτιδήποτε τελεσίδικο ακόμη επειδή δεν έχει ξεκαθαρίσει η συμφωνία μεταξύ των ομάδων και του ΚΟΑ για το θέμα της διαχείρισης.

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ενημέρωσε την Επιτροπή ότι ο ΚΟΑ έχει ζητήσει γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία κατά πόσο δικαιούται να αναθέσει απευθείας στα τρία σωματεία τη διαχείριση του νέου γηπέδου της Λεμεσού, αλλά και από την Έφορο Κρατικών Ενισχύσεων, Στέλλα Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι το γραφείο της έχει έτοιμη την απάντησή του, αλλά περιμένει και την απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας. Πρόσθεσε ότι αν η Νομική Υπηρεσία συμφωνήσει, η θέση του γραφείου της είναι ότι εάν καταβάλλεται το αγοραίο ενοίκιο, που θα οριστεί από εμπειρογνώμονες, τότε δεν θα υπήρχε προβλημα, νοουμένου ότι τηρούνται οι άλλες προϋποθέσεις των κρατικών ενισχύσεων.

Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ανέφερε μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο μόνος που μπορεί να δώσει έγκριση για κρατική ενίσχυση είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποίαν και θα ενημερώσει σχετικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ