aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΖητά απαγόρευση μετακίνησης (και) των οπαδών Ομόνοιας, ΑΕΚ και Ανόρθωσης

Ζητά απαγόρευση μετακίνησης (και) των οπαδών Ομόνοιας, ΑΕΚ και Ανόρθωσης

Με επιστολή της προς την ΚΟΠ η Αστυνομία ζητά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της Ομόνοιας, της ΑΕΚ και της Ανόρθωσης. Προηγήθηκαν άλλες δύο επιστολής της Δύναμης προς την Ομοσπονδία με το ίδιο περιεχόμενο και αφορούσαν οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα, της Νέας Σαλαμίνας και της ΑΕΛ.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου δικαιολόγησε το αίτημα της Δύναμης εξαιτίας επεισοδίων, όπως είπε, την τελευταία αγωνιστική. Ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε απάντηση από την ΚΟΠ, θέση της οποίας είναι πως ο Αθλητικός Δικαστής έχει την εξουσία να πάρει τέτοια απόφαση εάν το κρίνει αναγκαίο.

Οι δηλώσεις

Για την επιστολή – εισήγηση απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών: «Είχε γίνει η πρώτη επιστολή που αφορούσε τους οπαδούς τριών ομάδων (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Νέα Σαλαμίνα), ακολούθησε η επιστολή για τους οπαδούς της ΑΕΛ, και εν συνεχεία χθες προχωρήσαμε σε επιστολή για τους οπαδούς της Ομόνοιας, της ΑΕΚ και της Ανόρθωσης. Η επιστολή καλεί την ΚΟΠ να δει εις βάθος το άρθρο 73Δ που με βάση αυτό μπορεί να προχωρήσει και σε μεμονωμένες απαγορεύσεις οπαδών».

Γιατί προχώρησαν στην νέα επιστολή: «Είχαν παρατηρηθεί επεισόδια στις κερκίδες, αλλά κι όχι μόνο. Τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Τα επεισόδια αφορούσαν την τελευταία αγωνιστική και η εισήγηση μας προς την ΚΟΠ είναι συγκεκριμένη. Δεν αλλάζει κάτι».

Αν υπάρχει απάντηση από την ΚΟΠ: «Όχι, για την ώρα δεν έχουμε λάβει απάντηση. Λαμβάνονται αρκετά μέτρα από την αστυνομία κι εμείς πιστεύουμε πως το μέτρο που προτείνουμε στην ΚΟΠ, το οποίο αφορά για απαγόρευση μετακίνησης για δυο μήνες, θα βοηθήσει αρκετά».

Πώς θα βοηθήσει το συγκεκριμένο μέτρο; «Η αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα για όλα τα θέματα ασφάλειας στα στάδια. Δεν έχει αρμοδιότητα στις έρευνες για την είσοδο στις κερκίδες. Όμως παράλληλα δεν είναι αυτό μόνο το πρόβλημα. Υπάρχει σειρά αιτιών. Όπως για παράδειγμα όταν μετακινούνται οπαδοί προς άλλες πόλεις, τίθενται σε κίνδυνο άλλοι οδηγοί καθώς πολλές φορές βλέπουμε ακόμη κι αιχμηρά αντικείμενα να πέφτουν. Επίσης να σημειώσω πως είναι θέμα νομοθεσίας».

Για το γεγονός πως δεν υπάρχουν πολλές συλλήψεις, είπε: «Υπάρχουν πάρα πολλές συλλήψεις. Ήταν πέραν των 40 συλλήψεων αυτή τη σεζόν και κάποιοι έχουν καταδικαστεί».

Για τη συνάντηση με την Επιτροπή Δεοντολογίας: «Ήταν προγραμματισμένη μια συνάντηση ώστε να δημιουργηθούν και να αποφασιστούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα συνεργασίας».

Για τους φακέλους κι αν εξετάζονται: «Η συνάντηση ουσιαστικά αφορούσε κι αυτό. Συντάχθηκαν πρωτόκολλα συνεργασίας. Η επιτροπή θα ερευνά, κι αν κρίνει πως υπάρχει κάτι θα πηγαίνει στην εισαγγελία κι εμάς»

Για τις δηλώσεις Φλουρέρσκου: «Από χθες έχει προχωρήσει αυτόβουλα η αστυνομία για να ερευνήσει το θέμα. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε τον ποδοσφαιριστή για να καταθέσει, ενώ αν δεν μπορούμε να τον βρούμε θα στείλουμε στις αρχές της χώρας του επιστολή ώστε να βρεθεί».

Σε σχέση με το νέο γήπεδο Λεμεσού κι αν η αστυνομία μπορεί να ανάψει το «πράσινο φως» για να φιλοξενηθούν παιχνίδια: «Η αστυνομία έχει υποβάλει κάποιες εισηγήσεις οι οποίες θα πρέπει να εισακουστούν για να υπάρξει ασφαλές αστυνόμευση και να μην υπάρχουν κίνδυνοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ