Ζεστό μετεγγραφικό καλοκαίρι, τώρα το γήπεδο θα… μιλήσει

Έκλεισε και το τελευταίο παράθυρο για μετεγγραφές, τον Ιανουάριο πάλι…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ήταν και το φετινό καλοκαίρι ζεστό, όσον αφορά στη μετεγγραφική περίοδο, που εξέπνευσε χθες τα μεσάνυχτα, έκλεισε και το τελευταίο παράθυρο. Η προσπάθεια των τεχνικών διευθυντών, προπονητών, διοικούντων, για στελέχωση των ομάδων τους έλαβε τέλος. Παρόλο που όπως λένε οι εδικοί, ποτέ δεν σταματάνε να βλέπουν και να αναζητούν καλούς ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, η μετεγγραφική περίοδος του Ιανουαρίου δεν είναι μακριά.

Ένα τρίμηνο και βάλε, οι ομάδες έψαξαν και αξιολόγησαν χιλιάδες ποδοσφαιριστές και στο τέλος ενέταξαν κάποιους απ’ αυτούς στο ρόστερ τους. Αυτούς που έκριναν καλύτερους και ικανούς να βοηθήσουν για επίτευξη των στόχων τους, πάντοτε εντός του οικονομικού πλαισίου που έθεσε ο κάθε σύλλογος. Εάν πέτυχαν και σε πιο βαθμό στις επιλογές τους, είναι κάτι που θα διαφανεί και θα κριθεί στην πορεία, σε βάθος χρόνου. Άλλωστε, έως τώρα ήταν όλα στη θεωρία, βάσει βιογραφικού και παραστάσεων των ποδοσφαιριστών. Απ’ εδώ και στο εξής (παίχτηκαν ήδη κάποια ματς) είναι η ώρα της πράξης. Για όλους, θα… μιλήσει το γήπεδο, αυτό που αποτελεί τον καθρέφτη για κάθε ποδοσφαιριστή. Παράλληλα θα κριθούν και όσοι τους επέλεξαν.

Φαντάζει σχεδόν αδύνατο μια ομάδα να πετύχει σε όλες τις επιλογές της. Πόσο μάλλον όταν είναι ομάδες που πραγματοποίησαν διψήφιο αριθμό μετεγγραφών, έχτισαν το ρόστερ τους από την αρχή. Αυτές που θα πετύχουν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, είναι λογικό να αυξήσουν κατά πολύ και τις πιθανότητες να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Το πρωτάθλημα άρχισε, είναι μόλις στην αρχή. Ο δρόμος είναι μακρύς. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να κριθεί μέσα από μια ή δυο εμφανίσεις αλλά σε βάθος χρόνου. Σε ματς που θα… καίει η μπάλα, που οι απαιτήσεις θα είναι μεγάλες. Αυτό που εύχεται κάθε ποδοσφαιρόφιλος είναι, οι ομάδες να υλοποίησαν καλές, ποιοτικές μετεγγραφές, που θα ανεβάσουν το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας. Την ίδια ώρα, είναι αρκετοί αυτοί που θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού εάν δεν πέτυχαν στις μετεγγραφές και η ομάδα τους δεν έχει την πορεία που προσδοκούν όλοι στο σύλλογο, θα κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ειδικά στην Κύπρο που δεν υπάρχει υπομονή και όλοι θέλουν αποτέλεσμα… χθες.