aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΥπογραφή συμφωνίας με UEFA για θέματα Αντί - Ντόπινγκ

Υπογραφή συμφωνίας με UEFA για θέματα Αντί – Ντόπινγκ

Σε σημερινή συνάντηση στα Γραφεία της ΚΟΠ, υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Αρχής Αντί – Ντόπινγκ και της UEFA για θέματα που αφορούν στο ντόπινγκ και τους ελέγχους που διενεργούνται στους ποδοσφαιριστές.

Για τον σκοπό αυτό, ταξίδεψε στην Κύπρο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για ιατρικά θέματα και θέματα Aντί-Ντόπινγκ Marc Vouillamoz ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Αρχής δρ. Μιχαήλ Πέτρου, στην παρουσία του Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων της ΚΟΠ Άδωνη Προκοπίου.

«Η σημερινή υπογραφή συμφωνίας με την Κυπριακή αρχή Αντί – Ντόπινγκ θα είναι προς όφελος των ομάδων, των αθλητών και των φιλάθλων. Στόχος μας είναι να έχουμε καθαρό ποδόσφαιρο και η σημερινή συμφωνία, αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο κ. Vouillamoz.

Η συμφωνία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανταλλαγή πληροφορίων μεταξύ της Κυπριακής Επιτροπής Aντί-Ντόπινγκ και της αρμόδιας επιτροπής της UEFA με στόχο τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στους ελέγχους, τον καλύτερο προγραμματισμό των ελέγχων καθώς και την αποφυγή διπλών ελέγχων προς ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεων τους στις τοπικές διοργανώσεις και τις διοργανώσεις της UEFA.

«Η συνεργασία μας με την Επιτροπή Aντί-Ντόπινγκ της UEFA, πάντοτε με τη συμβολή και της ΚΟΠ, ήταν πάντα σε ψηλά επίπεδα και ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τη σημερινή συμφωνία», ανέφερε ο κ. Πέτρου.

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που η συμφωνία αυτή υπογράφεται στην παρουσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Η ΚΟΠ είναι πάντοτε στη διάθεση τόσο της Κυπριακής Αρχής όσο και της UEFA για παροχή οποιοδήποτε πληροφοριών ζητηθούν» δήλωσε εκ μέρους της ΚΟΠ ο κ. Προκοπίου.

Η Κύπρος είναι η 30η Ευρωπαϊκή χώρα που υπογράφει αυτή τη συμφωνία με την Επιτροπή Aντί-Ντόπινγκ της UEFA. Η υπογραφή αυτή της συμφωνία είναι υποχρεωτική για τις χώρες των οποίων ομάδες αγωνίζονται στους ομίλους του Champions League, χωρίς να αποκλείονται όλες οι υπόλοιπες χώρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ