aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣYπάρχουν κλέφτες και… κλέφτες

Yπάρχουν κλέφτες και… κλέφτες

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ GOAL

Οι νομικοί επικαλούνται συχνά μια βασική αρχή της δικαιοσύνης που με απλά λόγια λέει ότι το ύψος της ποινής πρέπει να είναι ανάλογο με τη βαρύτητα της πράξης και τον βαθμό ενοχής. Κι είναι απόλυτα λογικό. Για παράδειγμα, υπάρχουν κλέφτες και… κλέφτες. Δεν μπορεί η ποινή για κλοπή να είναι η ίδια για έναν, ο οποίος έκλεψε εκατομμύρια από μια τράπεζα και για έναν άστεγο που έκλεψε ένα ψωμί από τον φούρνο.

Στην αθλητική δικαιοσύνη, στον τομέα αυτό εμφανίζονται κατά καιρούς διάφορα ελλείμματα. Για την ακρίβεια, παρατηρούνται φαινόμενα δύο μέτρων και δύο σταθμών. Γι’ αυτό κι είχαμε δυσανάλογες τιμωρίες για το ίδιο ακριβώς παράπτωμα. Πριν μερικά χρόνια, ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας Κίκης Φιλίππου, ωρυόταν διότι η ομάδα του τιμωρήθηκε με 5000 ευρώ πρόστιμο επειδή δεν λειτουργούσε το Ίντερνετ στο Δασάκι! Δεν νοείται αθλητές να τιμωρούνται με ποινή αποκλεισμού για 2-3 αγωνιστικές και κάποιοι άλλοι με το ίδιο ακριβώς κατηγορητήριο να «χαϊδεύονται» με πρόστιμο.

Κι επειδή τα κρούσματα βίας είναι και πάλι στο προσκήνιο, δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να γνωρίζει και φίλαθλος ο κόσμος ποια είναι η ευθύνη του Σωματείου για κάποιες σκηνές που μόνο ντροπή προκαλούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ