aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΞένοι διαιτητές: Στον δρόμο του γυρισμού

Ξένοι διαιτητές: Στον δρόμο του γυρισμού

Από τη στιγμή που το νερό μπήκε στο αυλάκι, όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου πλέον η κάθοδος ξένων διαιτητών. Για να ακριβολογούμε, οι ξένες «σφυρίχτρες» που επιστρατεύτηκαν στα πλέι οφ για να λήξει ομαλά ο περσινός μαραθώνιος, προετοιμάζονται για να έλθουν εκ νέου στην Κύπρο, τούτη τη φορά ασφαλώς πολύ πιο νωρίς, μπας και ολοκληρωθεί το τρέχον πρωτάθλημα με τις λιγότερες φωνές. Μετά τους ξένους VARίστες στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, λοιπόν, «ψήνεται» κάθοδος και… λεγεωνάριων διαιτητών, αφού το κακό παράγινε, καταγράφονται σοβαρά λάθη και η κατάσταση «φωνάζει» πως άρχισε να ξεφεύγει επικίνδυνα.

Οι πέντε από τις έξι μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας, όχι μόνο δεν έφεραν καμία ένσταση, αλλά… πίεσαν προς την κατεύθυνση των ξένων είτε άμεσα είτε στο τέλος της σεζόν και τα πλέι οφ, κατά τη χθεσινή άτυπη γενική συνέλευση της ΚΟΠ. Η ΑΕΚ, διά του προέδρου της σημείωσε πως εφόσον είναι ανέφικτο να έρθουν ξένοι διαιτητές, τότε να συνεχίσουμε με Κύπριους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Κούμας, ξεκαθάρισε ότι η κάθοδος ξένων διαιτητών στο VAR θα συνεχιστεί και στις επόμενες αγωνιστικές, ενημερώνοντας παραλλήλως τα μέλη της συνέλευσης για τις τελευταίες αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής. Θα στηριχθεί, δηλαδή, η προσπάθεια του Μίλορατ Μάζιτς για ανανέωση στον χώρο της διαιτησίας και θα ενισχυθεί η λειτουργία του VAR με επιπρόσθετη κάμερα από την επόμενη αγωνιστική.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα γίνει διαβούλευση με το αρμόδιο τμήμα της ΟΥΕΦΑ προκειμένου οι εκπρόσωποι των σωματείων, όταν το επιθυμούν, να έχουν πρόσβαση στις συνομιλίες του VAR. Ο Κούμας, ενημέρωσε ακολούθως για την πρόθεση του να προχωρήσει με εισήγηση στην επόμενη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής, με σκοπό την αναβάθμιση της Επιτροπής που ασχολείται με θέματα διαιτησίας και αποτελείται από μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος ΚΟΠ, πάντως, ζήτησε από όλους να χαμηλώσουν τους τόνους σε σχέση με τη διαιτησία, τονίζοντας πως μετά από πέντε αγωνιστικές, έχουμε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και πρέπει όλοι μαζί να το προστατέψουμε εντός και εκτός των γηπέδων. Πρέπει όλοι μαζί, είπε, να βρούμε λύσεις μέσα από συλλογικές αποφάσεις και να προχωρήσουμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Υπογράμμισε πως όλοι έχουν ευθύνη για την προστασία του ποδοσφαίρου στον τόπο μας.

Όπως προαναφέραμε, ακολούθησε ανοικτή συζήτηση όπου δόθηκε η ευκαιρία στους προέδρους και εκπροσώπους των ομάδων, να τοποθετούνται για θέματα διαιτησίας. Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις, με τα σωματεία να συμφωνούν ότι οι νέοι διαιτητές πρέπει να στηριχθούν από όλους προκειμένου να έχει μέλλον η διαιτησία μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ