aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΞεχάστε το θέαμα καλοκαιριάτικα

Ξεχάστε το θέαμα καλοκαιριάτικα

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια μπαίνεις για να προκριθείς και όχι για να διασκεδάσεις τον κόσμο. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο βέβαια αλλά εκείνο που στοχεύουν τα προπονητικά επιτελεία είναι την ουσία. Άλλωστε μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές βρίσκουν ρυθμό, οι παλιοί προσαρμόζονται καλύτερα, η φυσική κατάσταση βελτιώνεται και πάει λέγοντας. Η ΑΕΚ για παράδειγμα της οποίας το δείγμα της στους αγώνες με την Πέτροκουμπ δεν είναι τόσο σπουδαίο, κατάφερε να ξεπεράσει ένα σοβαρό μειονέκτημα που αφορά την ενέργεια, την έκρηξη και το ρυθμό στοιχεία που είχε η αντίπαλό της.

Και στα δύο παιχνίδια στο β’ ημίχρονο οι Μολδαβοί αντιλαμβανόμενοι ότι υπερέχουν σε αυτούς τους τομείς προσπάθησαν να κερδίσουν κάτι. Δεν τα κατάφεραν, με πιθανότερο λόγο το γεγονός ότι μειονεκτούσαν ποιοτικά σε σύγκριση με την κυπριακή ομάδα. Ο Απόλλωνας από την άλλη, τα φιλικά προετοιμασίας του, ήταν κατά παρασάγγας δυνατότερα σε σχέση με τη λιθουανική ομάδα. Γι’ αυτό και η άνετη πρόκρισή του. Αποτυπώνεται και στο συνολικό σκορ 6-0.

Όλα τούτα δεν έχουν να κάνουν με το θέαμα. Αυτό θα έρθει στην πορεία. Τον Ιούλιο προσπαθείς να αποφύγεις τις κακοτοπιές. Ειδικά όταν είσαι φαβορί. Στην επόμενη φάση όμως ΑΕΚ και ΑΕΛ δεν θα είναι φαβορί. Ο Απόλλωνας ναι, ο ΑΠΟΕΛ ναι, αλλά η κυπελλούχος μας και η δευτεραθλήτρια μας έχουν δυσκολότερη αποστολή κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης και τη Λέφσκι Σόφιας. Στην περίπτωση της ΑΕΚ σε σχέση με την ΑΕΛ, υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές που μπορεί να αποδειχθούν ουσιώδεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τα δύο επίσημα παιχνίδια που έβαλε στα πόδια της και η εμπειρία που άρχισε να μαζεύει τα τελευταία χρόνια.

Σπανίως οι ομάδες μας από τα πρώτα τους παιχνίδια εμφανίζουν ρυθμό, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε φιλικά προετοιμασίας. Στοιχείο ωστόσο, που μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειές του είναι η παρουσία των «παλιών» παικτών. Εδώ λοιπόν είναι που μπορεί να επενδύσει και η ΑΕΛ στους αγώνες της με τον Άρη Θεσσαλονίκης. Ομάδα έτοιμη, με ελάχιστες προσθήκες που το μόνο που απομένει είναι να βγάλει την απαιτούμενη ενέργεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έτσι ώστε να «παίξει» στις αδυναμίες του αντίπαλου της και να τις αναδείξει.

Κάπως έτσι μπορεί να επέλθει και η ηρεμία στον ΑΠΟΕΛ. Δηλαδή, με πρόκριση επί της Σουτιέσκα, ακόμη και χωρίς σπουδαίες εμφανίσεις. Κάπως έτσι πορεύτηκαν ομάδες μας και τα προηγούμενα χρόνια όπου παιχνίδι με παιχνίδι ανέβαζαν την απόδοσή τους. Αυτή την περίοδο δεν έχει σημασία το θέαμα αλλά η ουσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ