aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΒραβεία ΠΑΣΠ: Με λάμψη αστέρων η γιορτή - Αναλυτικά οι κορυφαίοι

Βραβεία ΠΑΣΠ: Με λάμψη αστέρων η γιορτή – Αναλυτικά οι κορυφαίοι

Βραδιά φαντασμαγορική και μαγική. Βραδιά μοναδική και ξεχωριστή! Όπως αρμόζει στους πρωταγωνιστές του κυπριακού ποδοσφαίρου, σε αυτούς που ανέβηκαν επάξια στην κορυφή και παρέλασαν στη σκηνή του Μόντε Καπούτο στα «PASP Football Awards 2022/23»! Μια βραδιά αφιερωμένη στους ποδοσφαιριστές, μια γιορτή αντάξια των προσδοκιών του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, που διοργάνωσε αυτή τη γιορτή.

Απόψε τιμήθηκαν και βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν για την υπέροχη προσπάθειά τους. Η βραδιά είχε έντονο πράσινο χρώμα αφού οι ποδοσφαιριστές του Άρη, απέσπασαν τα περισσότερα βραβεία. Τα φώτα έπεσαν στον «The Best Player», ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Αλεξάντερ Κακόριν, τον ποδοσφαιριστή του Άρη που πρόσθεσε ποιότητα στα κυπριακά γήπεδα! Ο 32χρονος Ρώσος επιθετικός ανακηρύχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής χάρη στις ψήφους των ποδοσφαιριστών των ομάδων της Α΄ Κατηγορίας και της αξιολόγησης της διεθνούς πλατφόρμας InStat.

Μεγάλη στιγμή των βραβείων ήταν η ανακοίνωση της καλύτερης ενδεκάδας (The Best 11) του φετινού μαραθωνίου. Στη σκηνή παρέλασε μια άκρως επιθετική ομάδα! Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται, ο Βανά Αλβες (Άρης) στη θέση του τερματοφύλακα, οι αμυντικοί Χοσέ Κρέσπο (ΑΠΟΕΛ), Γιόζεφ Κβίντα (Πάφος FC), Κώστας Πηλέας (Άρης) και Τζόρνταν Ικόκο (Πάφος FC), οι μέσοι Κίνγκσλεϊ Σαρφό (ΑΠΟΕΛ) και Γκουστάβο Λάδες (ΑΕΚ), ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή βρίσκονται οι Ιωάννης Πίττας (Απόλλων), Σαβί Μπαμπίκα (Άρης), Κακόριν (Άρης) και Ζάιρο (Πάφος FC). Στην καλύτερη ενδεκάδα βρίσκονται τέσσερις ποδοσφαιριστές του Άρη, τρεις της Πάφου, δύο του AΠΟΕΛ, ενώ από έναν έχουν η ΑΕΚ και ο Απόλλων. Οι προαναφερθέντες απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού για τη βράβευσή τους, η οποία ήταν αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων της Α’ Κατηγορίας.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε και η δεύτερη καλύτερη ενδεκάδα η οποία αποτελείται από τους Μπέλετς, Ρομπέρζ, Τόμοβιτς, Γιαγκό, Σούσιτς, Ζόκε, Χάμπος Κυριάκου, Βαλακάρι, Γκιούρσκο, Φαράζ και Κβιλιτάια.

Αποκρούσεις, Γκολ, Χρυσά Γάντια

Ο Βανά Αλβες δεν προλάβαινε να κάθεται και να σηκώνεται από τη θέση του αφού βγήκε στη σκηνή ακόμη δύο φορές! O 32χρονος τερματοφύλακας του Άρη παρέλαβε το βραβείο «Golden Gloves» αφού μετρά τα περισσότερα clean sheets στο πρώτο γκρουπ, 17 στο σύνολο, όπως και το βραβείο της καλύτερης απόκρουσης που έγινε στη 19η αγωνιστική στο παιχνίδι ΑΕΚ – Άρης (29’). Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας «Best Saves of regular season» ήταν ο Μούριελ Μπέκερ (6η αγωνιστική: ΑΕΛ – Ομόνοια, 15’) και στην τρίτη ο Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς (20ή αγωνιστική: Άρης – Απόλλων, 19’). Οσον αφορά τα «Best Goals of regular season», στην πρώτη θέση κατετάγη το γκολ του Ονι Βαλακάρι (7η Αγωνιστική: Δόξα – Πάφος, 44’), στη δεύτερη αυτό του Ιμαντ Φαράζ (20ή αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΕΚ, 14’), και στην τρίτη το γκολ του Ανδρέα Μακρή (9η Αγωνιστική: Ακρίτας -ΑΕΛ, 90+5’).

 Sak8361

Καλύτερος προπονητής

Οι διακρίσεις για τον Άρη δεν σταματούν εδώ αφού καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο προπονητής του Αλεξέι Σπιλέφσκι. Με την εντυπωσιακή πορεία της «ελαφράς ταξιαρχίας», ο 35χρονος Λευκορώσος… απέσπασε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης των ποδοσφαιριστών και έτσι αναδείχθηκε κορυφαίος κόουτς της φετινής χρονιάς.

 Sak8565

Top Scorers

Ο Λύσανδρος Παπαστυλιανού πήρε το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο Πρωτάθλημα Νέων αφού έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 29 φορές, ενώ η Εμελί Χέλμβαλ, βραβεύτηκε ως η πρώτη σκόρερ του Γυναικείου Πρωταθλήματος με 37 γκολ. Όσον αφορά στην Α’ Κατηγορία, τα βραβεία των πρώτων σκόρερ του Α’ και Β’ Ομίλου θα δοθούν με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

 Sak8365

Καλύτερος Νέος

Βράβευση με φόντο το μέλλον! Ιδιαίτερη ήταν η βράβευση του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή (Best Young Player) σε μία περίοδο που οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές ψάχνουν τη θέση που τους αξίζει στις ομάδες. Ο Ανδρόνικος Κακουλλής… πάλεψε με τους Λοΐζο Λοΐζου, Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Σταύρο Γαβριήλ και στο τέλος αναδείχθηκε κορυφαίος.

 Sak8574

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ