aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Βόμβες» από πρώην «Παραλιμνίτη» για τα στημένα ματς (vid)

«Βόμβες» από πρώην «Παραλιμνίτη» για τα στημένα ματς (vid)

Απίστευτες αναφορές από τον πρώην ποδοσφαιριστή της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, Φελίπε Ντα Κόστα για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

Ο Πορτογάλος άσος ο οποίος αγωνίστηκε στους «βυσσινί» τη σεζόν 2012-13 για μερικά παιχνίδια, παραχώρησε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι… καταλαβαίνει τους συμπαίκτες που στήνουν παιχνίδια, δικαιολογώντας τους πως το κάνουν αυτό επειδή δεν έχουν να φάνε.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «για τα πράγματα που τον έχουν στενοχωρήσει στο ποδόσφαιρο», απάντησε: «Για εμένα, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να παίζεις ποδόσφαιρο και να βλέπεις ωραίο θέαμα. Δεν είναι για όλους, είναι για όσους μπορούν. Όπου υπάρχουν λεφτά όμως, υπάρχουν και οι κακοί άνθρωποι, οι «μαφιόζοι», που χαλάνε τα πράγματα. Δεν σκέφτονται πως χαλάνε την ομορφιά του και κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους. Δεν συμβαίνει όμως μόνο εδώ, αλλά παντού. Στο ποδόσφαιρο το βλέπεις περισσότερο, τώρα που υπάρχει και η οικονομική κρίση. Το να στήνουν παιχνίδια εννοώ. Εμένα μου έχουν προσφέρει πολλές φορές λεφτά για να μην παίξω καλά, αλλά και για να μην αγωνιστώ καν. Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια».

Για το τι απάντηση έδωσε σε αυτούς που τον προσέγγισαν ύποπτα, είπε: «Όχι ευχαριστώ, δεν ενδιαφέρομαι. Μην με ξαναενοχλήσεις. Όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν «στημένα» ματς. Αφού δεν υπάρχουν χορηγοί, ο κόσμος δεν έρχεται τόσο πολύ, από πού θα πάρουν τα λεφτά οι ομάδες για το μπάτζετ; Πρέπει να κάνουν κάποια παράνομα πράγματα. Δυστυχώς εκεί έχει φτάσει το ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω συμπαίκτες μου να στήνουν παιχνίδια, όχι το αποτέλεσμα, αλλά π.χ. τα κόρνερ, γιατί δεν έχουν να φάνε. Αφού τους ξεγελάνε οι παράγοντες, πως να βγάλουν λεφτά; Έχω συμπαίκτες μου που τρώνε κρουασάν, γιατί δεν έχουν χρήματα. Δεν γίνονται αυτά. Να σου λένε έλα για 30 χιλιάδες και να σου δίνουν 10 και να μην σου πληρώνουν το σπίτι ή κάτι τέτοιο. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να μη σέβονται τους παίκτες. Δεν έπρεπε να είναι έτσι».

Για το που θα έβαζε την Ελλάδα, καθαρά ποδοσφαιρικά, σε σχέση με τις εμπειρίες που έχει, ανέφερε: «Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει στις άλλες χώρες. Αυτό που γνωρίζω, είναι πως και στην Πορτογαλία γίνονται αυτά, όπως και παντού. Και στην Αγγλία γίνονται αυτά. Δυστυχώς όλοι θέλουν να βγάζουν λεφτά. Κάποιοι άνθρωποι που δεν είναι τίμιοι, βλέπουν μία ευκαιρία και δεν σκέφτονται τους άλλους και τα κάνουν αυτά. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που γίνονται αυτά και δεν προκαλεί εντύπωση. Δεν θα άλλαζα όμως πότε την Ελλάδα, για καμία άλλη χώρα. Με όλα αυτά που ξέρω, μου αρέσουν τα πάντα εδώ, δεν θα ήθελα να φύγω ποτέ από εδώ».

Δείτε ολόκληρη την αποκαλυπτική συνέντευξη του Ντα Κόστα στο πιο κάτω βίντεο:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ