aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Βόμβα» με ΑΠΟΕΛ για κλάματα και Καρμιώτισσα για φίλημα (vid & pics)

«Βόμβα» με ΑΠΟΕΛ για κλάματα και Καρμιώτισσα για φίλημα (vid & pics)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το πρωτάθλημα άρχισε με «βόμβα» μεγατόνων που ταρακούνησε απόψε συθέμελα το ΓΣΠ. Στο 2-2 συνέβαλαν ένας ΑΠΟΕΛ για κλάματα και μία Καρμιώτισσα για φίλημα. Και αν νομίζει κάποιος που δεν είδε το ματς ότι οι νεοφώτιστοι ταμπουρώθηκαν στο μισό γήπεδό τους, κάνει λάθος. Διότι ο Χρύσης Μιχαήλ έδωσε ξεκάθαρες οδηγίες για πίεση που έφτανε έως την περιοχή των γηπεδούχων, θέλοντας να αξιοποιήσει η ομάδα του την αργή ανάπτυξή τους.

Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν βρήκε λύσεις για να διορθώσει το φαινόμενο στα μετόπισθεν. Έτσι, ενώ μεσοεπιθετικά κατά διαστήματα υπήρχαν καλές στιγμές για τον ΑΠΟΕΛ, τα μεσοαμυντικά λάθη που «φώναζαν» δεν μειώνονταν. Αντιθέτως, όσο κυλούσε ο χρόνος έδιναν αυτοπεποίθηση στην ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών.

Γκολ από τα… δώρα
Το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώθηκε πρωτίστως από… δώρα των αμυνομένων. Πρώτα ο Ευσταθίου ολιγώρησε και έδωσε την ευκαιρία τον Μπεν Σαχάρ να κλέψει την μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης να πετύχει με σουτ στο 14’ το πρώτο γκολ του με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα (έδωσε πάσα στον Γκιάγιας Ζαχίντ, αυτός στον Γιώργο Εφραίμ που… σούταρε στο δοκάρι, για να καταλήξει η μπάλα ξανά στον Ισραηλινό επιθετικό).

Παρομοίως, ο Μάριους Λουντεμό υπέπεσε σε λάθος στο 20’, το οποίο αξιοποίησε ο Ισμαΐλ Σασί, αδειάζοντας τον Μάικ Γιένσεν και σουτάροντας στα δίχτυα με τη βοήθεια της κόντρας στο πόδι του Μερκή, που ξεγέλασε τον Μιγκέλ Σίλβα.

Χωρίς να ήταν εντυπωσιακός ο ΑΠΟΕΛ, είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου την υπεροχή, αλλά πέρα από δύο καλά σουτ των Γιένσεν (25’) και Μούσα Αλ Τάαμαρι (35’), περιορίστηκε σε υποσχόμενες προσπάθειες που δεν καρποφόρησαν. Πάντως, στο 24’ απείλησαν και οι φιλοξενούμενοι με καλό, μακρινό σουτ του Γιάννη Χατζηβασίλη.

Πίεση, αποσυντονισμός και αλλαγές
Η ψηλή πίεση της Καρμιώτισσας στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε και αποσυντόνισε τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μπορούν να βρουν ρυθμό, μα και να υποπέσουν σε λάθη στο πρώτο 15λεπτο. Κάτι που υποχρέωσε τον Μαρίνο Ουζουνίδη να προχωρήσει σε δύο αλλαγές στη μεσαία γραμμή: έξω οι Λουντεμό και Ζαχίντ, στη θέση τους αντιστοίχως οι Γιάννης Σατσιάς και Τομάς ντε Βινσέντι στο 59’

Η κίνηση από τον πάγκο έφερε περισσότερη φρεσκάδα και ταχύτητα, γεγονός που αφύπνισε τον ΑΠΟΕΛ και, δίχως να γίνει υπερομάδα, έκανε τον Χαράλαμπο Καϊρίνο να αισθανθεί ξανά πίεση. Στο ίδιο διάστημα, όμως, δεν έλειψαν τα κενά στα μετόπισθεν, που έδιναν ελπίδες στους φιλοξενούμενους.

Έτσι, παρά το ότι ήρθε το 2-1 από κεφαλιά του Ράφαελ Σάντος στο 73’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντε Βινσέντι, το 2-2 πέντε λεπτά αργότερα δεν ξάφνιασε όσους έβλεπαν το ματς. Σκόρερ ο Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος με κεραυνοβόλο σουτ είπε «ευχαριστώ» για το κακό διώξιμο του Σατσιά.

TA ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σίλβα, Μιχαΐλοβιτς, Μερκής, Σάντος, Ιωάννου, Τάαμαρι, Λουντεμό (59′ Σατσιάς), Γένσεν, Εφραίμ (78′ Χάνι), Ζαχίντ (59′ Ντε Βινσέντι), Μπεν Σαχάρ.

Καρμιώτισσα (Χρύσης Μιχαήλ): Καϊρίνος, Χριστοφή, Οικονόμου, Μπαράνοφ, Ευσταθίου, M. Σασί, Νεοφύτου (86′ Πιντσέλι), Χρίστου, I. Σασί (64′ Ρέινολντς), Χατζηβασίλης (71′ Μαλεκκίδης), Ρομό.

Σκόρερ: 14′ Μπεν Σαχάρ, 73′ Σάντος / 20′ Ι. Σάσι, 75′ Χρίστου

Κίτρινες: Χριστοφή, Χρίστου

Αποβολές:

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος

Β’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης

4ος: Κουμή Δημήτρης

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ