aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΒαθμολογία ντέρμπι: Πρωτιά ΑΠΟΕΛ, διπρόσωπη ΑΕΚ και «καθρέφτης» του πρωταθλήματος

Βαθμολογία ντέρμπι: Πρωτιά ΑΠΟΕΛ, διπρόσωπη ΑΕΚ και «καθρέφτης» του πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2022/23 μπαίνει στην τελική ευθεία. Το σαββατοκύριακο οι έξι ομάδες που εξασφάλισαν θέση στο πρώτο γκρουπ θα μπουν στην αφετηρία εκκίνησης των πλέι οφ, όπου θα κριθούν ο πρωταθλητής και τα δύο εισιτήρια για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ.

Υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχθεί προνομιούχα και η 4η θέση. Για την ακρίβεια, θα χαρίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μόνο εάν η Πάφος FC κατακτήσει το κύπελλο και τερματίσει στις πρώτες τρεις θέσεις της βαθμολογίας.

ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Άρης, Πάφος FC, Απόλλων και Ομόνοια, όπως είναι η σειρά κατάταξης τους στη βαθμολογία, έχουν αναμετρηθεί ήδη από δύο φορές για το θεσμό του πρωταθλήματος και θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους άλλες δύο. Η βαθμολογία των ντέρμπι του πρώτου ομίλου, δηλαδή οι αγώνες μεταξύ των έξι αυτών ομάδων, είναι ο «καθρέφτης» της συνολικής βαθμολογίας. Η διαφορά των δύο βαθμών του πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ (59 βαθμοί) με τη δεύτερη ΑΕΚ (57 βαθμοί) υπάρχει και στη σχετική βαθμολογία των ντέρμπι.

Οι γαλαζοκίτρινοι πρόσθεσαν στη συγκομιδή τους 20 βαθμούς από τους 30 που διεκδίκησαν. Κέρδισαν έξι αγώνες, δύο φορές αναδείχθηκαν ισόπαλοι, ενώ ηττήθηκαν δύο φορές. Δεύτερη στη σχετική βαθμολογία ακολουθεί με 18 βαθμούς η ΑΕΚ. Οι Λαρνακείς έχουν απολογισμό έξι νίκες και τέσσερις ήττες, με τις αποτυχίες να καταγράφονται όλες μακριά από την «Αρένα».

Όπως και στη συνολική βαθμολογία του πρωταθλήματος, έτσι και στη βαθμολογία των ντέρμπι ο Άρης είναι στην 3η θέση με 16 βαθμούς και απολογισμό τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. Ακολουθεί η Πάφος FC με 12 βαθμούς, ενώ Απόλλωνας και Ομόνοια έχουν μόλις από οκτώ βαθμούς και απολογισμό δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ Α’ ΟΜΙΛΟΥ

1. ΑΠΟΕΛ 20 6 2 2
2. ΑΕΚ 18 6 4
3. Άρης 16 4 4 2
4. Πάφος FC 12 2 6 2
5. Απόλλων 8 2 2 6
6. Ομόνοια 8 2 2 6

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ