aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Βαρβάτο» διπλό για την Ανόρθωση μέσα στο ΓΣΠ! (pics)

«Βαρβάτο» διπλό για την Ανόρθωση μέσα στο ΓΣΠ! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Η Ανόρθωση πέτυχε μία πολύ μεγάλη νίκη με 1-0 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά και το πέρας της 4ης αγωνιστικής. Η Κυρία άνοιξε το σκορ στο 30’ με τον Βίκτορ, ενώ οι δύο ομάδες είχαν από ένα χαμένο πέναλτι, ο ΑΠΟΕΛ στο 90’ με τον Ντε Καμάργκο και η Ανόρθωση στο 90’+5 με τον Ράγιος.

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά προσεκτικές στον αγωνιστικό χώρο, με την πρώτη καλή ευκαιρία να δημιουργείται στο 17’ όταν ο Αρούς μάζεψε το κοντινό πλασέ του Σάλαϊ, μετά από πάσα του Ζαχίντ. Στο 30’ ο Βίκτορ με καρφωτή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος, άνοιξε το σκορ του αγώνα και έκανε το 1-0 για την «Κυρία». Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να αντιδράσει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, έχοντας μόνο ένα σουτ του Σάλαϊ στο 35’ που πέρασε ψηλά πάνω από την εστία της Ανόρθωσης.

Αν και ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να πιέσει στα αρχικά στάδια της επανάληψης, ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά αργός, με την πρώτη φάση να σημειώνεται στο 71’ όταν ο Ο Αρούς απέκρουσε με δεύτερη προσπάθεια το χαμηλό σουτ του Ντε Καμάργκο. Οι γαλαζοκίτρινοι στην συνέχεια προσπάθησαν για την ισοφάρισης και στο 75’ είχαν δοκάρι με το κοντινό πλασέ του Σάλαϊ, μετά από πάσα του Αλωνεύτη. Ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Ποτέ, μετά από σέντρα του Σάλαϊ πέρασε έξω.

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι στο 89’ σε ανατροπή του Αρτυματά πάνω στον Μοράις, το οποίο εκτέλεσε ένα λεπτό αργότερα ο Ντε Καμάργκο, στέλνοντας όμως την μπάλα αρκετά ψηλά έξω. Στη συνέχεια οι γαλαζοκίτρινοι έριξαν όλο τους το βάρος στην επίθεση, με την Ανόρθωση σε μία αντεπίθεση στο 90’+4 να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Λάγο στον Καρλίτος, στην οποία ο αμυντικός του ΑΠΟΕΛ δέχθηκε και την κόκκινη κάρτα. Και αυτή η εκτέλεση όμως ήταν αποτυχημένη, αφού ο Βάτερμαν απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Ράγιος, με την Ανόρθωση όμως να φεύγει από το ΓΣΠ με μία μεγάλη νίκη.

Στην επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί στο Τσίρειο απέναντι στον Άρη (22/9), ενώ η Ανόρθωση υποδέχεται την Δόξα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (25/9).

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Βάτερμαν, Βούρος (73’ Αλωνεύτης), Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Βινίσιους, Φαρίας (58’ Μοράις), Εμπεσίλιο, Ζαχίντ (58’ Ντε Καμάργκο), Σάλαϊ, Ποτέ.

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Αρούς, Σιεχού, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Βίκτορ, Οικονομίδης, Ράγιος, Αμπντουλάγιεφ (79’ Αρτυματάς), Σισέ (87’ Άλβες), Καμαρά (60’ Καρλίτος).

Σκόρερ: 30’ Βίκτορ.

Κίτρινες: Σιεχού, Σισέ.

Κόκκινες: Λάγο (απευθ.).

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ Βοηθός: Αριστείδης Χρίστου.

Β’ Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Τέταρτος: Γεώργιος Νικολάου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ