Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ, Αριστοτέλης Βρυνωίδης, «μοίρασε» βαρύ πειθαρχικό φορτίο, με αποφάσεις που δεν πέρασαν απαρατήρητες. Οι βαριές «καμπάνες» έπεσαν στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού. ΑΕΛ και Απόλλωνας τιμωρήθηκαν με διεξαγωγή ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, απαγόρευση μετακίνησης οπαδών για μία αναμέτρηση, καθώς και χρηματικό πρόστιμο, για τα επεισόδια που σημάδεψαν το μεταξύ τους παιχνίδι.
Ο Απόλλων θα εκτίσει την ποινή του στo εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη (14/12) και με τη Freedom24 Krasava ΕΝΥ εκτός έδρας στις 21/1. Η ΑΕΛ από την πλευρά της θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο απέναντι στην ΑΕΚ στις 22/12, ενώ οι φίλοι της δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας στις 3/1.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ποινή που επιβλήθηκε στον προπονητή της Πάφος FC, Χουάν Κάρλος Καρσέδο. Ο τεχνικός τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός αγώνα, καθώς –όπως αναφέρει η ανακοίνωση– ενώ ήταν ήδη τιμωρημένος και καθόταν στην κερκίδα των επισήμων, δεν περιορίστηκε στον ρόλο του θεατή. Αντιθέτως, έδινε διαρκώς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Freedom24 Krasava ΕΝΥ, γεγονός που αποτέλεσε ξεκάθαρη παράβαση.
Αναλυτικά οι ποινές:
Καταγγελία κατά:
του CARSEDO MARDONES JUAN CARLOS προπονητή της ΠΑΦΟΣ FC ο οποίος κατά την διάρκεια του αγώνα βρισκόταν στην κερκίδα των επισήμων ως τιμωρημένος με ποινή αποκλεισμού και έδινε οδηγίες καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα στους ποδοσφαιριστές του κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) και 75 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Αποκλεισμός από ένα αγώνα και πρόστιμο.
στον αγώνα της Cyprus League by Stoixuman Α’ Φάση περιόδου 2025-2026 FREEDOM24 KRASAVA ENY – ΠΑΦΟΣ F C /30.11.2025 (12η αγωνιστική).
*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ Λεμεσού:
β) για επεισόδιο που προκάλεσε οπαδός της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα (στο 5΄ λεπτό), άναψε φωτιά και έκαψε κασκόλ της φιλοξενούμενης ομάδας, γεγονός που προκάλεσε αναταραχή στον εσωτερικό χώρο του σταδίου, κατά παράβαση των άρθρων 4(κβ) και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας, επικίνδυνων αντικειμένων (φωτοβολίδες, κροτίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.3(δ1α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(δ) για πυροδότηση στην κερκίδα επικίνδυνων αντικειμένων (φωτοβολίδες) και ρίψη στο αγωνιστικό χώρο επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες) κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 10.3(δ1β) και 10.3(δ2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινής διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων για ένα αγώνα και πρόστιμο.
(ε) για χρήση λέιζερ από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα με στόχο τους οπαδούς και τον προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα της Cyprus League by Stoixuman Α’ Φάση περιόδου 2025-2026 ΑΕΛ Λεμεσού – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού/30.11.2025 (12η αγωνιστική).
*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού:
β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας, επικίνδυνων αντικειμένων (φωτοβολίδες, κροτίδες , καπνογόνα), κατά παράβαση του άρθρου 10.3(δ1α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
(γ) για πυροδότηση στην κερκίδα επικίνδυνων αντικειμένων (φωτοβολίδες) και ρίψη στο αγωνιστικό χώρο επικίνδυνων αντικειμένων (φωτοβολίδες, κροτίδες) κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 10.3(δ1β) και 10.3(δ2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινής διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων για ένα αγώνα και πρόστιμο.
(δ) για προσωρινή διακοπή του αγώνα που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας για 5.30 λεπτά στο 48 λεπτό του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 4(γ), 5 και 10.2(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.














