aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΤρύπα στους ελέγχους για χούλιγκανς (Σκάλωσε... η κάρτα φιλάθλου)

Τρύπα στους ελέγχους για χούλιγκανς (Σκάλωσε… η κάρτα φιλάθλου)

Δικαστήρια αποφασίζουν την απαγόρευση σε χούλιγκανς να εισέρχονται στα γήπεδα λόγω συμμετοχής τους σε επεισόδια βίας, ωστόσο δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί για να τους ελέγχουν.

Το πρόβλημα επισημάνθηκε από τις Αρχές των σταδίων στην Αστυνομία και φαίνεται ότι βρέθηκε η λύση μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, οι αποφάσεις των δικαστηρίων μένουν γράμμα κενό, αφού στην ουσία δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Τον έλεγχο στις εισόδους των γηπέδων τον διενεργούν πλέον οι Αρχές των σταδίων μέσω των επιτηρητών και δεν έχουν τον σχετικό κατάλογο με τα άτομα που τους απαγορεύτηκε είσοδος στα γήπεδα.

Τον κατάλογο αυτό μόνο η Αστυνομία τον κατέχει και όπως ανέφερε στον «Φ» ο διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, παρόλο που ζητήθηκε, εντούτοις, αρνήθηκε να τον παραχωρήσει.

Θέσαμε το θέμα ενώπιον του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος, αφού επιβεβαίωσε τα πιο πάνω, ανέφερε ότι οι Αρχές αποτάθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα για το θέμα με το ερώτημα κατά πόσον μπορούν να δοθούν στις Αρχές των σταδίων τα ονόματα ή αν παραβιάζεται ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων.

Ο Εισαγγελέας αποφάνθηκε μόλις πρόσφατα ότι δεν υπάρχει κώλυμα και έτσι η Αστυνομία προτίθεται να δώσει τα ονόματα για σκοπούς ελέγχου στις εισόδους των σταδίων.

Με την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου, τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα, γιατί στις περιπτώσεις φιλάθλων που τους απαγορεύεται η είσοδος σε αθλητικούς χώρους αυτόματα θα ακυρώνεται και η κάρτα τους. Το θέμα της κάρτας φιλάθλου σκάλωσε στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών μετά την ένσταση που καταχώρησε προσφοροδότης που δεν επελέγη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ