Τριανταφυλλίδης για Παπασταύρου: «Η Αστυνομία να τον κρατήσει στην Κύπρο»

Στο ραδιόφωνο του Πολίτη μίλησε ο άλλοτε πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Κρις Τριανταφυλλίδης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Σταύρου Παπασταύρου τονίζοντας πως οφείλει να μείνει στην Κύπρο και να δώσει κατάθεση.

Αρχικά: «Με ξάφνιασε το γεγονός ότι θα έφευγε από την Κύπρο για να πάει πίσω στις ΗΠΑ. Διότι, είπε εκείνα αυτά που λένε κάθε μέρα μέσα στα καφενεία, δεν είπε ούτε ένα όνομα και κανονικά οφείλει να μείνει στην Κύπρο και να πει ονόματα. Ο άνθρωπος επικαλέστηκε λόγους ασφάλειας δικούς του και των πρόσθετων μαρτύρων του, στο γιατί δεν λέει ονόματα. Το Κράτος οφείλει να του δώσει ό,τι εγγυήσεις χρειάζονται για να είναι ασφαλής ο ίδιος και οι μάρτυρες του, να πει ονόματα, να πει ημερομηνίες διότι διαφορετικά πέστε μου με αυτά τα οποία έχει πει, πως ο ίδιος δεν διαπράττει ποινικό αδίκημα;»

Για το αν η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να τον ζητήσει σε κατάθεση: «Υποχρεωμένος δεν είναι κανένας να δώσει κατάθεση διότι προστατεύεται από το συνταγματικό δικαίωμα της σιωπής. Όμως έχει πει διάφορα πράγματα και έχει υποχρέωση να δώσει πλήρη εικόνα διότι διαφορετικά σημαίνει ότι διαπράττει το ποινικό αδίκημα σπατάλης του χρόνου της Αστυνομίας, η οποία θα αρχίσει να διερευνά αυτά που είπε χωρίς να έχει πλήρη στοιχεία. Και αν αύριο πει και κάποια άλλα πράγματα τα οποία θα αποδειχθούν ότι δεν είναι αληθή, πέστε μου τι διαφορά θα έχει από την περιβόητη υπόθεση της νεαρής Αγγλίδας».

Για το αν θα είναι δημόσια βλάβη: «Βεβαίως. Για να μην παρεξηγούμαι, δεν λέω πως αυτά που είπε είναι ανεδαφικά. Δεν ξέρω. Οφείλει να μείνει Κύπρο, η Αστυνομία να τον κρατήσει Κύπρο, να δώσει πλήρη κατάθεση ή να αποσύρει αυτά που είπε διότι αντιλαμβάνεστε πόσες σκιές πλανώνται πάνω από διάφορους ανθρώπους. Δεν βγάζεις τη γλώσσα σου περίπατο. Έχεις στοιχεία κύριε; Σε πήραν τηλέφωνο και σου πρότειναν να αγοράσεις το πρωτάθλημα; Ποιος σου τηλεφώνησε, εκ μέρους ποιου; Τι σου ζήτησαν; Απλά πράγματα…».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ