aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο VAR ήλθε να διορθώνει τους διαιτητές, μα ο Φωτίου έστησε πόδι!

Το VAR ήλθε να διορθώνει τους διαιτητές, μα ο Φωτίου έστησε πόδι!

Το να το πάρει πάνω του ο διαιτητής για μια απόφαση που θεωρεί πως, κακώς το VAR παρενέβη και να δικαιωθεί, τότε του λες μπράβο και μαγκιά του. Του βγάζεις το καπέλο.

Αλλά, να αποδεικνύεται ότι, έκανε ουσιαστικά διπλό σφάλμα και να τον αφήνει εκτεθειμένο το Τμήμα Διαιτησίας, ξεπερνά κάθε λογική. Αυτό έγινε στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Φωτίου, στον αγώνα Ακρίτας – Παραλίμνι, σε χέρι αμυντικού εντός της περιοχής. Το VAR ήλθε για να διορθώνει τους διαιτητές και με την παρέμβαση της τεχνολογίας να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις. Εντούτοις, στην προκειμένη περίπτωση, ο Φωτίου έστησε πόδι.

Είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει την Επιτροπή Διαιτησίας. Δυστυχώς, όπως παντού, η ατιμωρησία και δεν έχει να κάνει μόνο στην περίπτωση του Φωτίου, αλλά γενικότερα με τους διαιτητές, είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στη διαιτησία μας. Και να μην μας πουν ότι, μια ή δυο αγωνιστικές εκτός ορισμών, είναι τιμωρία.

Οι διαιτητές θα πρέπει να καταλάβουν ότι, με λάθη τους θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις, έτσι ώστε να είναι πιο προσεχτικοί στις αποφάσεις τους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για περίπτωση όπως αυτή του Φωτίου, που κλήθηκε για να διορθώσει το λάθος του, αλλά αυτός… το βιολί του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ