aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΤο τρένο της Νέας Σαλαμίνας πέρασε σφυρίζοντας και από την Πάφο

Το τρένο της Νέας Σαλαμίνας πέρασε σφυρίζοντας και από την Πάφο

Το ερυθρόλευκο τρένο συνεχίζει την τρελή του πορεία! Πέρασε σφυρίζοντας και από το «Στέλιος Κυριακίδης» και βύθισε στις… σκέψεις και την απογοήτευση την Πάφος FC, η οποία επενδύει εκατομμύρια ευρώ για να βρεθεί στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου. Μόλις πρόσφατα απέκτησε τον Μπρούνο Φελίπε, για τον οποίο δαπανήθηκε ένα ποσό που σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν είναι και πολύ μακριά από το συνολικό μισθολόγιο των παικτών της Νέας Σαλαμίνας!

Εντός του γηπέδου, όμως, οι ερυθρόλευκοι πήραν το τρίποντο με 2-1 σε ένα… σεμινάριο μεστής και ουσιαστικής εμφάνισης. Με αποκορύφωμα το χρυσό γκολ της νίκης. «Έγραψαν» την έκτη τους σερί νίκη και πλησιάζουν τις απευθείας ευρωπαϊκές θέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα χάρις στην… τεχνολογία. Στο 6’ μετά από κόρνερ του Σαλαλίχ, η μπάλα κτύπησε καθαρά στο χέρι του Ζάιρο κι είναι απορίας άξιο πως δεν το είδε με την πρώτη ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή. Με παρέμβαση του Σολωμού στο VAR, πήγε στο on field review και υπέδειξε την άσπρη βούλα από την οποία ο Ντορεγκαράι δεν αστόχησε. Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 17’ έχασαν τον Ικόκο με αναγκαστική αλλαγή και πήρε τη θέση του ο Μπρούνο Φελίπε. Στο ντεμπούτο του ο Βραζιλιάνος, στο 39’ έδωσε μαγική κάθετη ασίστ στον Τάνκοβιτς που «τσίμπησε» υποδειγματικά την μπάλα κι ισοφάρισε σε 1-1. Προηγούμενως χάθηκαν ευκαιρίες με τους Ζάιρο και Τάνκοβιτς, ενώ ο Χέσταντ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Με το καλημέρα του β’ ημιχρόνου (48’), ο Τάνκοβιτς από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Μελίσσα κι οι ερυθρόλευκοι έκαναν σεμινάριο πως πρέπει να βγαίνει μια ομάδα στην κόντρα. Μακρινή μπαλιά του Μελίσσα στον Τσίκο, αυτός μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Μιγκελίτο και 1-2, ενώ κοιμόταν ολόκληρος ο αμυντικός μηχανισμός των γηπεδούχων. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ έπρεπε εκ νέου να κυνηγήσει το… σκορ, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες με τους Ζάιρο, Τάνκοβιτς, Ζουνίνιο, Αμπντουραχίμι και Μπούνο, αλλά ο τερματοφύλακας των ερυθρόλευκων ήταν άγρυπνος φρουρός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ