aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο θέατρο στον χώρο της διαιτησίας…

Το θέατρο στον χώρο της διαιτησίας…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η φυλή του ποδοσφαίρου δεν ταράχτηκε τώρα, είναι παλιά ιστορία, με τα όσα συμβαίνουν, χωρίς να παρατηρείται καμιά βελτίωση. Κανένας δεν συγκινήθηκε στα διαχρονικά παράπονα των σωματείων. Βέβαια κανένας δεν υποστηρίζει πως θα πρέπει να λύνουμε τα προβλήματα με τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών, ούτε όμως θα πρέπει λόγω των δυστυχημάτων στους δρόμους να σταματήσουμε να οδηγούμε. Ούτε όταν πέφτει ένα αεροπλάνο θα πρέπει να μένουν ανενεργές οι αεροπορικές εταιρίες. Οι διαιτητές έχουν ασπίδα προστασίας την απεργία, αλλά με αυτό δεν λύνονται οι αδυναμίες τους, τις οποίες γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι ίδιοι.

Το Νοέμβριο του 2010, ο διαιτητής Αντώνης Χριστοδούλου ακύρωσε γκολ, μετά από εκτέλεση πέναλτι (Εθνικός – ΑΕΛ 0-0) και ο παρατηρητής τον βαθμολόγησε με 7.7! Το θέατρο στον χώρο της διαιτησίας, είχε συνέχεια, καθώς ακολούθησαν καταγγελίες που έμειναν στα συρτάρια. Κι είναι αλήθεια ότι από τη δεκαετία του ’30, πολλές καταγγελίες στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν διερευνήθηκαν σε βάθος.

Είναι ευκαιρία τώρα να λυθούν τα προβλήματα, αλλά να λυθούν στη βάση τους, πολλά που αφορούν και τη διαιτησία, την επιστροφή του κόσμου, με αλλαγές στις ώρες και μέρες διεξαγωγής των αγώνων. Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν, αλλά με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή ένας υπουργός, ο Γιώργος Σαββίδης, υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αναγνωρίζει τις δυσκολίες, αλλά ως άνθρωπος που προέρχεται από τον αθλητισμό, θα θέσει προτεραιότητες και θα ξεσκονίσει τα πάντα. Τα όσα δηλώνει με ειλικρίνεια, στέλνουν και μήνυμα αισιοδοξίας. Να τιμωρηθούν όσοι ενέχονται σε πράξεις που δεν προάγουν το άθλημα, αλλά θα κτυπήσει και το καμπανάκι σε όλους τους αρμόδιους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Τα μη ανθρώπινα λάθη και οι παραλείψεις, οι εντεταλμένες αποστολές θα πρέπει να σταματήσουν. Όσοι δεν μπορούν και όσοι δεν βελτιώνονται να πάνε σπίτι τους. Όσοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες πλουτίζουν να κοιτάξουν για άλλες ασχολίες. Δεν είναι τυχαίο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έκανε αναφορά σε διεφθαρμένους διαιτητές και παράγοντες. Δεν είναι τυχαίο που ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, προειδοποίησε τους διαιτητές, πως θα φέρει ξένους για να διαιτητεύουν, αν δεν μπορέσουν να πείσουν ότι βελτιώνονται. Αν υπάρχει σάπιο να μην το ψεκάσουμε, αλλά να το πετάξουμε!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ