aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο ψάχνει για Κύπρο ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον!

Το ψάχνει για Κύπρο ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας Goal.com.cy, το έψαξε για για να δουλέψει στην Κύπρο και ακόμη το έχει στο μυαλό του να το επιδιώξει.

Πρόκειται για τον πασίγνωστο Σουηδό προπονητή -για όσους δεν τον γνωρίζουν-, με το πολύ πλούσιο βιογραφικό. Τον οποίον συγκεκριμένοι συνδετικοί κρίκοι που ασχολοήθηκαν και ασχολούνται έντονα με το κυπριακό ποδόσφαιρο, βγάζοντας το ψωμί τους από αυτό, πρότειναν σε κάποιες ομάδες στο πρόσφατο παρελθόν τον 72χρονο τεχνικό, ωστόσο είχαν προλάβει να καταλήξουν σε άλλες λύσεις.

Τον περασμένο Φεβρουάριο και αφότου αποχώρησε από την Εθνική Φιλιππινών, ο Σκανδιναβός πολύπειρος κόουτς είχε αναλάβει την Μποταφόγκο PB. Πρόκειται για ομάδα η οποία μετέχει στην Γ’ Κατηγορία της Βραζιλίας και όχι για την ιστορική Μποταφόγκο που εδρεύει στο Ρίο Ιανέιρο, ωστόσο η παρουσία του εκεί λόγω και της έξαρσης του κορωνοϊού ήταν σύντομη.

Ο Έρικσον βρίσκεται στους πάγκους για πάνω από 40 χρόνια και έχει εργαστεί μεταξύ άλλων σε Μπενφίκα, Ρόμα, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Λάτσιο, Εθνική Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, Μεξικό, Ακτή Ελεφαντοστού και Λέστερ, ενώ προτού αναλάβει τις Φιλιππίνες, εργάστηκε από το 2013 έως το 2017 σε τρεις κινέζικες ομάδες. Την Γκουνγκζού Ρ&Φ, την Σανγκάη SIPG και την Σενζέν.

Όπως προαναφέραμε, συνδετικοί κρίκοι προσπαθούν να τον προωθήσουν και στην Κύπρο, έχουν συγκεκριμένο πλάνο για τον 72χρονο τεχνικό (δεν επιθυμούν προς το παρόν να δει το φως της δημοσιότητας το όνομά τους για ευνόητους λόγους). Είτε για να καθίσει σε πάγκο ομάδας Α’ Κατηγορίας , είτε για να οργανώσει Ακαδημίες και να φροντίσει να προωθήσει παίκτες σε ανδρικές ομάδες.

Για απολαβές και τέτοια δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο με την εμπειρία του και ένεκα του γεγονότος πως είναι… χορτάτος, ο Έρικσον θα αποδεχόταν και με χαμηλό σχετικά εισόδημα να εργαστεί στην Κύπρο, αφού όπως μαθαίνουμε δελεάστηκε και από τις ομορφιές του νησιού μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ