aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο πρωτάθλημα των social media – Πόσους ακόλουθους έχουν οι κυπριακές ομάδες

Το πρωτάθλημα των social media – Πόσους ακόλουθους έχουν οι κυπριακές ομάδες

Τα χρόνια κυλούν σαν γάργαρο νερό, οι εποχές αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ο τρόπος που το φίλαθλο κοινό της χώρας μας πληροφορείται το για τι συμβαίνει εντός και εκτός συνόρων εξελίσσεται. Οι επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες φρόντισαν να «εξελιχτούν» για να μπορούν να συμβαδίσουν με τις (τρομερές) απαιτήσεις και τους (φρενήρεις) ρυθμούς της εποχής αλλά και να ανταποκριθούν στις ανάγκες για διαδραστική επικοινωνία με το φίλαθλο κοινό τους.

Και το κατάφεραν. Αρχικά με τη δημιουργία των επίσημων ιστοσελίδων τους ακολουθώντας τα βήματα των ομάδων του εξωτερικού και έπειτα με το «άνοιγμά» τους εδώ και μία δεκαετία στα social media. Facebook, Τwitter, Ιnstagram, Youtube και δεν… συμμαζεύεται. Κατάλαβαν άλλωστε πολύ γρήγορα πως σε μία εποχή που ο κόσμος «διψάει» να μαθαίνει τα πάντα για την ομάδα του γρήγορα και άμεσα, εκείνοι πρέπει να του δίνουν τις ειδήσεις και να τον κάνουν να αισθάνεται πως είναι ζωντανό και ενεργό κομμάτι μίας τεράστιας παρέας, όπου ακόμα και η φωνή του μπορεί να ακουστεί.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι μακράν της δεύτερης ομάδας «πρωταθλητής» στα social media. Είναι χαρακτηριστικό πως την σελίδα των γαλαζοκιτρίνων στο Facebook ακολουθούν 143.000 άνθρωποι, με την Ανόρθωση να καταλαμβάνει τη 2η θέση στη σχετική λίστα με 40.388 οπαδούς, την Ομόνοια να συμπληρώνει το πόντιουμ με 35.310 κόσμο (με την υποσημείωση πως οι πράσινοι δημιούργησαν νέους λογαριασμούς με την σύσταση ποδοσφαιρικής εταιρείας προ τριετίας) και τον Απόλλωνα να ακολουθεί με 31.714 φανς να ακολουθούν τη σελίδα της στο Facebook.

To δεύτερο σε δυναμική μέσο που χρησιμοποιούν οι τέσσερις αυτές ποδοσφαιρικές ομάδες είναι το Instagram, με τη κινέζικη ρήση «μία φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις» να ταιριάζει γάντι για να αποτυπώσει για ποιο λόγο η συγκεκριμένη μορφή interactive επικοινωνίας αρέσει στο κοινό. Και εδώ ο ΑΠΟΕΛ έχει τα πρωτεία με σχεδόν 160.000 άτομα να ακολουθούν τη σελίδα με την Ομόνοια να ακολουθεί με 30.100 ακόλουθους και την Ανόρθωση να είναι τρίτη με 20.300.

Αναλυτικά οι ακόλουθοι των κυπριακών ομάδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Untitled 2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ