aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο πρωτάθλημα των… ερωτηματικών

Το πρωτάθλημα των… ερωτηματικών

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Κατανοητό: Στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος μετρά πολύ περισσότερο το ποιος θα πιστώσει στο ταμείο τους τρεις βαθμούς που διακυβεύονται σε ένα 90λεπτο και λιγότερο το πόσο συμπαγές θα παρουσιαστεί το σύνολο στον αγωνιστικό χώρο. Και το λέω, παίρνοντας ως ερέθισμα το γεγονός πως στις πλείστες ομάδες προέκυψαν κατά τη θερινή μετεγγραφική περίοδο πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, σε σημείο που δεν μπορεί κανείς να έχει μια ξεκάθαρη άποψη για την αγωνιστική εμβέλειά τους. Πολλά σύνολα συνοδεύει ένα (μεγάλο) ερωτηματικό αφού αρκετοί παίκτες που κατηφόρισαν στην Κύπρο μοιάζουν με λαχείο. Αν σου βγουν πέντε-έξι μετεγγραφές την έκανες, σε διαφορετική περίπτωση τρέχα γύρευε…

Οπότε, η όποια αξιολόγηση για το τι έκανε ή δεν έκανε μια από τις θεωρητικά μεγάλες ομάδες απέναντι σε μια μικρότερη για παράδειγμα, θα είμαστε εις θέση να το κρίνουμε μ΄ ένα πιο διαυγές τρόπο με την πάροδο ακόμη τουλάχιστον τριών έως τεσσάρων αγωνιστικών. Γιατί, κάπου εκεί το ομιχλώδες τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει, δείχνοντας τον αγωνιστικό ορίζοντα του κάθε συλλόγου. Μέχρι, δηλαδή το πού μπορεί να στοχεύσει και τι μπορεί να υλοποιήσει έως ότου ανοίξει το δεύτερο μετεγγραφικό παράθυρο κατά το οποίο προκύπτουν νέες (περιορισμένες σε αριθμό) προσθαφαιρέσεις.

Έχουμε και λέμε: Στη Δόξα θεώρησαν ως μεγάλη αποτυχία το γεγονός πως στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εξήλθαν ισόπαλοι με τον Ολυμπιακό (0-0), μια ομάδα που προχθές άναψε κόκκινο στον Απόλλωνα, υποχρεώνοντάς τον στην απώλεια δύο βαθμών (1-1). Άσε που στη 2η αγωνιστική οι μαυροπράσινοι έχασαν πολύ δύσκολα από την ΑΕΚ στη Λάρνακα (0-2).

Πάμε πιο κάτω: Για τον Εθνικό ακούστηκαν διάφορα όταν ηττήθηκε από την Αλκή (0-1), κάνοντας ορισμένοι λόγο για ένα σύνολο κατά πολύ υποδεέστερο σε σχέση με πέρσι. Και η ομάδα της Άχνας την προηγούμενη στροφή του μαραθωνίου έκανε περίπατο εντός έδρας κερδίζοντας την Πάφο (3-0) ενώ η Αλκή έχασε στην επόμενη αγωνιστική πολύ δύσκολα από την Ανόρθωση (0-1, αυτογκόλ του Στρατηλάτη). Έχουμε και άλλα: Η Νέα Σαλαμίνα απέσπασε από πολλούς τα εύσημα όταν στην 1η αγωνιστική πήρε ισοπαλία εντός έδρας απέναντι στην Ανόρθωση, σε σημείο που στην επόμενη αγωνιστική θεωρείτο ως το ξεκάθαρο φαβορί για να πάρει τη νίκη απέναντι στον Άρη. «Κόλλησε» στην ισοπαλία (1-1) και προχθές δέχθηκε τεσσάρα από τον ΑΠΟΕΛ (1-4).

Οπότε, λίγη ακόμη υπομονή δεν βλάπτει καθώς οι μεταπτώσεις στην απόδοση προβλέπονται πολλές και τα ερωτηματικά που θα αναδυθούν ακόμη περισσότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ