aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Tο νόμισμα έχει δύο όψεις

Η στήριξη των ομάδων στον Κύπριο ποδοσφαιριστή πρέπει να είναι επιβεβλημένη. Γιατί δεν γίνεται από τη μια να γίνεται κριτική στην Εθνική και από την άλλη να μην αγωνίζονται Κύπριοι ποδοσφαιριστές στις ομάδες. Σ’ αυτό το ζήτημα, θα έπρεπε και η ΚΟΠ να ήταν πιο έντονη, βάζοντας μεγαλύτερη πίεση στα Σωματεία για χρησιμοποίηση Κύπριων παικτών. Γιατί στο τέλος της ημέρας, η κριτική για την Εθνική αγγίζει κατά κύριο λόγο την Ομοσπονδία.

Τέτοια εποχή, κυρίως για τις ομάδες του β’ γκρουπ που δεν έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο, η πίεση προς τους προπονητές τους για χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς Κύπριους γίνεται πιο έντονη. Κάποιοι το κάνουν σε μεγαλύτερο βαθμό κι άλλοι σε μικρότερο. Οι πρώτοι δέχονται τα εύσημα για την ευκαιρία που δίνουν στους νεαρούς, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα της ομάδας τους και οι υπόλοιποι δέχονται την κριτική.

Όμως, το νόμισμα έχει δύο όψεις. Γιατί υπάρχει και η άποψη ότι, δεν μπορείς να βάζεις μικρούς εάν δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στον απαιτούμενο βαθμό στο επίπεδο της πρώτης ομάδας. Επίσης ότι, δεν μπορεί να βάζεις πολλούς νεαρούς στην ενδεκάδα, γιατί ενδέχεται στο τέλος να τους εκθέσεις. Οπόταν είναι καλό να παίρνουν ευκαιρία οι μικροί, αλλά με μέτρο και κυρίως όσοι έχουν το ταλέντο και τις δυνατότητες να ανταποκριθούν σε υψηλό επίπεδο. Όσοι το αξίζουν θα πρέπει να πάρουν την ευκαιρία τους, άλλωστε μόνο έτσι θα μπορέσουν να αναδείξουν το ταλέντο τους, όμως χρειάζεται προσοχή στη μετάβασή τους από τη δεύτερη στην πρώτη ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ