aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΤο μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει

Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει

«Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει» λέει μια παροιμία, που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Γιώργου Οκκά, γιου του Γιάννη Οκκά. Ο 18χρονος μέσος, μόλις προσφάτως έζησε μια μοναδική εμπειρία. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την αγγλική Φούλαμ, στην οποία ανήκει από το 2020, αγωνιζόμενος στην Κ18. Φέτος έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα. Έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε μια αγγλική ομάδα. Δεν το λες και λίγο, για ένα Κυπριόπουλο.

«Είμαι ενθουσιασμένος που υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Φούλαμ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στον σύλλογο για την εμπιστοσύνη και την πίστη σε μένα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια και τους φίλους μου, ιδιαίτερα τους γονείς μου, που ήταν δίπλα μου από την αρχή. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με καθοδήγησε σε όλες τις δυσκολίες που έχω αντιμετωπίσει. Θα συνεχίσω να εργάζομαι εξαιρετικά σκληρά για να συνεχίσω την κληρονομιά της οικογένειάς μου», σημείωσε στην ανάρτησή του στα ΜΚΔ ο 18χρονος Οκκάς.

Τα γονίδια τα έχει ο μικρός. Ο πατέρας του έκανε σπουδαία καριέρα. Βαδίζει στον δρόμο του και μπορεί κάποιος να πει ότι ο πήχης μπήκε ακόμη πιο ψηλά για τον Γιώργο. Απ’ εδώ και πέρα μπαίνει στα βαθιά, χρειάζεται υπομονή, δουλειά και πάλι δουλειά και… έντερα, αφού μπορεί κάποια στιγμή να νιώσει την αδικία, αυτό ισχύει για τον οποιοδήποτε και οπουδήποτε. Σημασία έχει μέσα από πιθανές τέτοιες καταστάσεις να βγαίνεις πιο δυνατός.

Το ταξίδι τώρα πραγματικά αρχίζει για τον Γιώργο Οκκά, αλλά και για τον κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή που καλείται να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Το ίδιο έκανε προχθές και ο Δημήτρης Σπυριδάκης στην Ομόνοια και προσφάτως αρκετοί άλλοι σε ομάδες μας. Υπογραφή που αποτελεί την αφετηρία για επαγγελματική καριέρα. Για να πετύχεις όμως, χρειάζεται σκληρή δουλειά. Άλλωστε, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και θα επιβιώσουν μόνο αυτοί που δουλεύουν και αξίζουν. Η μπάλα είναι στα πόδια κάθε νεαρού, ταλαντούχου ποδοσφαιριστή για να χαράξει πετυχημένη πορεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ