aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο… κρυφτούλι πάει σύννεφο, κρύβουν τον Μέσι και τον Ρονάλντο της Κύπρου

Το… κρυφτούλι πάει σύννεφο, κρύβουν τον Μέσι και τον Ρονάλντο της Κύπρου

Δεν χρειάστηκε να πάμε μακριά ή να μπλεχθούμε σε μεταφράσεις προκειμένου να παραθέσουμε παραδείγματα πολύ πιο προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών. Μία βολτίτσα κάναμε μόλις λίγο πιο κάτω. Σερφάραμε στις επίσημες ιστοσελίδες των τεσσάρων μεγάλων συλλόγων της Ελλάδας. Του Ολυμπιακού Πειραιώς, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Ο όγκος της ενημέρωσης, λοιπόν, είναι καταφανέστατα πολύ πιο μεγάλος σε σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία των αντίστοιχων δικών μας. Των μεγάλων μας. Λειτουργούν σε άλλα επίπεδα. Είναι για να διερωτάσαι: «Απέχουμε τόσα έτη στον τρόπο σκέψης, αντίληψης και λειτουργίας;».

Ο κάθε φίλος μίας εκ των Big-4 στη γειτονική Ελλάδα μπορεί να διαβάσει αναλυτικό ρεπορτάζ για το κάθε ματς, να συναντήσει δηλώσεις του προπονητή, ενίοτε ρεπορτάζ της επόμενης μέρας, να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα πιτσιρικάδων (και όχι μόνο) στα τμήματα υποδομής.

Ξέχωρα από βίντεο, φωτογραφίες, διαφημίσεις προϊόντων και τα σχετικά που ξεδιπλώνονται σε ένα κλικ, συναντάς κάτι ακόμα. Αναφορές για το τι έγινε στην προπόνηση, πότε-πότε αναλυτικό ιατρικό δελτίο και ασφαλώς, πριν από κάθε αναμέτρηση, θεωρούν καθήκον και υποχρέωση προς τον κόσμο τους να αναρτούν τη λίστα των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν την αποστολή. Στα ελληνικά μάλιστα και όχι στα αγγλικά τα ονόματα των ξένων.

Στη νήσο των Αγίων, Κύπρο, και του «όλα στο φως», ο κάθε φίλος ή οπαδός πρέπει να περιμένει μία ώρα πριν από τη σέντρα για να μάθει εάν ο Χ, Ψ ποδοσφαιριστής θα αγωνιστεί, εάν θα αποτελέσει εναλλακτική επιλογή ή εάν έμεινε εν τέλει εκτός αποστολής.

Το… κρυφτούλι πάει σύννεφο. Θολώνουν (τάχατες) τα νερά στον αντίπαλο, λες και θα καθορίσει το αποτέλεσμα εάν ο Μέσι ή ο Ρονάλντο της Κύπρου είναι ή δεν είναι πανέτοιμος. Αν όχι όλοι, οι πλείστοι κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν ερμητικά κλειστά τα χαρτιά τους. Άσε που ορισμένες περιπτώσεις «γλιστρούν» εντέχνως πληροφορίες για την κατάσταση ποδοσφαιριστή που πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα. Εξυπνάδες…

Ανοίξτε κύριοι λιγάκι το παράθυρο στον έξω κόσμο, μπας και μπει πιο φρέσκος αέρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ