aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΤο «κλειδί» στη διαδρομή Ομόνοια-Άδανα-ΑΠΟΕΛ και ξανά πίσω!

Το «κλειδί» στη διαδρομή Ομόνοια-Άδανα-ΑΠΟΕΛ και ξανά πίσω!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Μικαέλ Ποτέ, τη σεζόν 2014-15 όταν αγωνιζόταν στην Ομόνοια, ήταν ο ποδοσφαιριστής τον οποίο είχαν πιο ψηλά στην εκτίμησή τους οι οπαδού του «τριφυλλιού», περισσότερο από κάθε άλλον τότε στην ομάδα τους. Λογικό άλλωστε… 19 γκολ είχε πετύχει (17 στο πρωτάθλημα και δύο στο Γιουρόπα Λιγκ) ο επιθετικός από το Μπενίν, ο οποίος όμως, δεν έμελλε να μείνει στην ομάδα της πρωτεύουσας λόγω δικιάς του επιθυμίας.

Αυτό όμως, δεν χάλασε την Ομόνοια, η οποία έβαλε στο ταμείο της ένα αρκετά σεβαστό ποσό για να μετεγγραφεί στην Αντάνα Ντεμίρσπορ σε καιρό που πληττόταν οικονομικά και η κάθε πώληση ποδοσφαιριστή της θεωρείτο σημαντική σχετικά με τον τομέα της οικονομικής εξυγίανσης, καθώς από αγωνιστικής άποψης, αποδυναμωνόταν.

Διαβάστε επίσης: Σε βαθμό που θα… ζήλευε ακόμη κι ο Μωάμεθ!

Άνθρωπος-κλειδί τότε, για τη μετεγγραφή του Ποτέ στην ομάδα των Αδάνων, ήταν ο Τουρκοκύπριος μάνατζερ Τεκίν Μπιριντζί, ο οποίος μάλιστα, ήταν αυτός που μεσολάβησε όχι μόνο για να έλθουν να παίξουν μπάλα στα Κατεχόμενα ποδοσφαιριστές με σπουδαία παγκόσμια καριέρα στο παρελθόν, αλλά και μερικοί άλλοι παίκτες που αγωνίστηκαν παλαιότερα στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: O δεύτερος στην ιστορία που δίνει χρήμα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια

Επίσης, ο Μπιριντζί ήταν ένας από τους «συνδετικούς κρίκους» το Καλοκαίρι του 2017, όταν η Ανόρθωση διαπραγματευόταν με την τουρκική Γκεζτέπε για την πώληση του Αμπντουλαΐ Σιεού, αλλά τελικά η μετεγγραφή του Νιγηριανού «ναυάγησε», για να καταλήξει έξι μήνες αργότερα στην Μπούρσασπορ, μέσω άλλων μεσολαβητών. Αυτό ως μία… παρένθεση!

Διαβάστε επίσης: Tην… έκανε από τα κατεχόμενα ο «βασιλιάς» Ποτέ

Ο Ποτέ έπειτα από δύο χρόνια εξαιρετικής παρουσίας του στα Άδανα (47 γκολ!) επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, προσελκύοντας τον η προοπτική να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η παρουσία του, όμως, στους γαλαζοκίτρινους, κράτησε ένα χρόνο και 27 μέρες (ανακοινώθηκε 1η Ιουλίου του 2017 και αποδεσμεύτηκε -οριστικά- 27 του ίδιου μήνα 2018), πάλι λόγω επιθυμίας του ιδίου να επιστρέψει στην Τουρκία και μάλιστα στην ίδια ομάδα, την Αντάνα Ντεμίρσπορ, όπου δοξάζεται και λατρεύεται σε βαθμό που «θα ζήλευε ακόμη κι ο Μωάμεθ» (διαβάστε κάτι σχετικό εδώ).

Διαβάστε επίσης: O εκατομμυριούχος στα 36 κύριος Ποτέ

Άνθρωπος – κλειδί για να γίνει ξανά ποδοσφαιριστής της «Μπλε Αστραπής», ο 36χρονος στράικερ, ήταν και πάλι ο Τεκίν Μπιριντζί, ο οποίος με τις κινήσεις του στο μετεγγραφικό παζάρι, θα μας «απασχολεί» και στο μέλλον, διότι όσο πάει «ανοίγεται» όλο και περισσότερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ