aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣTo extreme make over AΠΟΕΛ, Ομόνοιας, Ανόρθωσης και Απόλλωνα

To extreme make over AΠΟΕΛ, Ομόνοιας, Ανόρθωσης και Απόλλωνα

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Η μετεγγραφική περίοδος του καλοκαιριού μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού, τουλάχιστον πριν αρχίσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των κυπριακών ομάδων. Οι φίλαθλοι κάθε ομάδας περίμεναν με… ανυπομονησία τις προσθήκες και εν τέλει την διαμόρφωση των ρόστερ καθώς οι απαιτήσεις χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται.

Τι συνεβη το Καλοκαίρι του 2019; Πόσο άλλαξαν τα ρόστερ των «Big-6» ενόψει της σεζόν 2019-20; Ποιο είναι το κοινό μεταξύ του ΑΠΟΕΛ, της Ομόνοιας, του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης; Ποιο δρόμο επέλεξαν ΑΕΛ και ΑΕΚ;

Να αρχίσουμε από το τέλος. Η ομάδα της Λάρνακας και η αντίστοιχη της Λεμεσού ακολουθούν το… ρητό «λίγες και καλές μετεγγραφές», ωστόσο η δεύτερη δεν είχε και πολλές… Οι προσθήκες στο ρόστερ τους δεν ξεπέρασαν τις πέντε, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους. Η ΑΕΛ εξαιτίας του οικονομικού και διοικητικού αδιεξόδου και έτσι τα… ανοίγματα δεν ήταν στις προτεραιότητες των γαλαζοκιτρίνων. Από την άλλη, η θέση του Μουρίγιο και του Δ.Σ. της ΑΕΚ είναι πως στηρίζουν τον βασικό κορμό που δημιουργήθηκε την τελευταία 3ετία γι’ αυτό και προστέθηκαν έξι παίκτες που θα την ανεβάσουν ποιοτικά, ωστόσο οι δύο είναι προσθήκες-επένδυση (Κίβεν-Θάντι).

Πάμε τώρα στους δύο «αιώνιους», τους κυανόλευκους της Αμμοχώστου αλλά και της Λεμεσού. Και οι τέσσερις ομάδες προέβησαν σε… extreme make over στα ρόστερ των ομάδων τους καθώς οι μετεγγραφές που πραγματοποιήθηκαν ξεπέρασαν τις 10 (!). Κι αν για την Ομόνοια ήταν μια σύνηθες και… επίπονη (όπως φαινόταν κάθε τέλος των εκάστοτε σεζόν) διαδικασία, για τις άλλες τρεις δεν ήταν μια συχνή οδός αφού οι προσθήκες που πραγματοποιούνταν στο ρόστερ, δεν πλησίαζαν διψήφιο αριθμό. Ο κορμός των τεσσάρων έχει αλλάξει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

Οι μετεγγραφές των ομάδων για τη σεζόν 2019-20:

ΑΕΛ: Κάρλος, Γκαζαριάν, Αντωνίου, Μεντόγιεβιτς, Μάε.

ΑΕΚ: Ματίγια Σπόλιαριτς, Ραούλ Ρουίθ, Κίβενι, Θάντι, Φιόλιτς, Πλάνας.

Ανόρθωση: Λόρια, Παπαδόπουλος, Γιωργαλλίδης, Βργκοτς, Βασιλακάκης, Γκαλίτσιος, Σελίν, Μαργκάσα, Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Οκριασβίλι, Χατζιβασίλης, Μανθάτης, Σαντίκ, Καλτσάς.

Απόλλων: Μολ, Δημητρίου, Βολοτίνεν, Σάλαϊ, Αντωνιάδης, Ενσούε, Μπεσάτ, Αγκίρε, Γιαννιώτας, Γκακπέ, Εμ Πιντά, Καρ.

Ομόνοια: Ουζόχο, Κυριακίδης, Παναγιώτου, Άνταμ Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσγιακς, Περέιρα, Βίτορ Γκόμες, Εζρά, Μποτεάκ, Ορτέγα, Τιάγκο, Μίκου, Χούμποτσαν.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Μουκτάρης (δόθηκε δανεικός στη Δόξα), Χ. Σιέλης, Ζοαοζίνιο, Μάτιτς, Άλεφ, Χάνι, Σάβιτς, Χαλένιους, Πάβλοβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ