aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤο επόμενο Κόπα Άφρικα προκαλεί «τρόμο» σε Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ

Το επόμενο Κόπα Άφρικα προκαλεί «τρόμο» σε Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ

Η 33η έκδοση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που θα γίνει στις αρχές του 2022 στο Καμερούν (καλώς εχόντων των πραγμάτων και Covid-19 επιτρέποντος) θα είναι διαφορετική από όλες τις άλλες.

Και αυτό γιατί το επόμενο κύπελλο Αφρικής σύμφωνα με την FIFA θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Καμερούν από τις 15 Ιανουαρίου ως τις 28 Φεβρουαρίου. Στη διοργάνωση έχουν ήδη κλείσει θέση η Νιγηρία, των Σέχου και Ουζόχο, η Ισημερινή Γουϊνέα του Ενσούε, ενώ αύριο το πιθανότερο να ακολουθήσει και το Πράσινο Ακρωτήρι του Βοζίνια.

Κάτι που σημαίνει ότι αν υπολογίσουμε το διάστημα που οι σύλλογοι υποχρεούνται να παραχωρήσουν τους διεθνείς για μία μίνι προετοιμασία, τότε μπορεί να μιλάμε ακόμα και για δίμηνη απουσία αν οι Εθνικές τους φτάσουν ως το τέλος.

Παρότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε με πραγματικά στοιχεία (κανείς δεν ξέρει το ρόστερ των συλλόγων για την επόμενη σεζόν) πρόβλημα φαίνεται πως θα αντιμετωπίσουν Ομόνοια (Σέχου), ΑΠΟΕΛ (Ουζόχο, Ενσούε) και ΑΕΛ (Βοζίνια).

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος το καλοκαίρι από τις 11 Ιουνίου ως τις 11 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο το Euro 2021, λίγο αργότερα (από τις 21 Ιουλίου ως τις 7 Αυγούστου) θα διεξαχθεί το τουρνουά ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, ενώ το 2022 έχει Μουντιάλ που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί μεσούσης της σεζόν (21 Νοεμβρίου / 18 Δεκεμβρίου) στο Κατάρ.​​

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ