aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤο έκανε να μοιάζει απλό ο ΑΠΟΕΛ!

Το έκανε να μοιάζει απλό ο ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Καλύτερα δεν θα μπορούσε να γίνει η δουλειά για τον ΑΠΟΕΛ, που νίκησε χωρίς να εντυπωσιάσει με 3-0 την ΑΕΛ, υποχρεώνοντάς την στην πρώτη ήττα της. Ο κάτοχος του τίτλου μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα, με επιτυχία σε (κατ’ ευφημισμόν) ντέρμπι, δεν ρόλαρε και μπορεί ήρεμος να επικεντρωθεί στην Ντουντελάνζ (ηττήθηκε ψες με 1-0 από τη Χοστέρ για το πρωτάθλημα Λουξεμβούργου), την οποία θα υποδεχτεί την Πέμπτη στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Η πρόθεση να περιμένει στο μισό γήπεδο η φιλοξενούμενη φάνηκε με το πρώτο σφύριγμα του Λούκα Σωτηρίου.  Η προσέγγιση όμως του παιχνιδιού δεν της βγήκε, αφού μόλις στο 5’ παραβιάστηκε η εστία της, έπειτα από την πρώτη καλή συνεργασία των γηπεδούχων και το ιδανικό τελείωμα του Σόουζα.

Αν και δεν έθελξε με την απόδοσή της στη συνέχεια, η ομάδα της Λευκωσίας ήλεγχε το παιχνίδι και παρέμεινε σαφέστατα πιο επικίνδυνη. Έτσι, όταν ο Μιχαΐλοβιτς πέτυχε το πρώτο γκολ του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ στο 43’, δεν μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν άδικη η απόσταση δύο τερμάτων ανάμεσα στους μεν και τους δε. Άλλωστε το 6-0 του πρώτου ημιχρόνου στις τελικές προσπάθειες επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Όσο για τη συνέχεια, μη έχοντας επιλογή, ο Ντούσαν Κέρκεζ έδωσε εντολή στους ποδοσφαιριστές να βγουν από το καβούκι τους. Έστειλαν μάλιστα δύο προειδοποιητικές βολές με τους Τόρες (48’) και Ν. Τεϊσέιρα (56’), δείχνοντας ότι ήθελαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του βαθμολογικού οφέλους. Μάλιστα, στο 60’ εισήλθε στο γήπεδο ο στράικερ Χουράδο αντί του σέντερ μπακ Γκοντάλ. Το 3-4-3 γύρισε σε 4-4-2 και ήταν προφανής η πρόθεση για άσκηση πίεσης στην περιοχή των γηπεδούχων.

Στον αντίποδα, βλέποντας την καθίζηση της ομάδας του, ο Τόμας Ντολ απέσυρε ταυτοχρόνως τον -ωσεί παρόντα χθες- Αλ Τάαμαρι και τον Μπέζιακ, αντικαθιστώντας τους αντιστοίχως με τους Γιάκολις και Βιντιγκάλ. Δεν άργησε να έρθει λοιπόν και η πρώτη επικίνδυνη φάση με τον Κροάτη στο 70’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος σέρβιρε στον Πάβλοβιτς, ο οποίος έγραψε το όνομά του στους σκόρερ.

Το σκορ δεν αλλοιώθηκε στη συνέχεια και ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στη δίκαιη νίκη για τους εξής λόγους: είχε από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο του παιχνιδιού, δίχως να είναι εντυπωσιακός είχε την ποιότητα να αξιοποιήσει την υπεροχή του και όταν αποφάσισε να γίνει πιο απειλητική η ΑΕΛ, από τη μια υπήρχε σκορ ασφαλείας και από την άλλη ο Μπέλετς αποδείχθηκε ανίκητος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ