aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Το εφετείο δεν δικάζει. Πιθανότητες 50% - 50% για την Ανόρθωση»

«Το εφετείο δεν δικάζει. Πιθανότητες 50% – 50% για την Ανόρθωση»

Μοιρασμένες πιθανότητες έδωσε ο νομικός Κωστής Ευσταθίου σχετικά με την έφεση της Ανόρθωσης κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή να κατακυρώσει υπέρ του Απόλλωνα με σκορ 3-0 τον αγώνα της 19ης αγωνιστικής και να τιμωρήσει με -6 βαθμούς της Ανόρθωση για αντικανονική συμμετοχή του Φράνσις Ουζόχο. Το πρώην μέλος του Εφετείου, μιλώντας στον Super Sport FM, ξεκαθάρισε ότι το Εφετείο δεν δικάζει την υπόθεση, αλλά εξετάζει τυχόν λάθος της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για το πώς θα εξετάσει την υπόθεση το εφετείο: «Εξετάζει τυχόν λάθος επί της απόφασης του Δικαστή. Δεν μπορεί να δικάσει την υπόθεση. Θα δικάσει τα λάθη που ισχυρίζεται η Ανόρθωση, ότι έκανε ο Δικαστής. Είναι εφετείο επί της απόφασης και τους συγκεκριμένους λόγους που έκανε η Ανόρθωση την έφεση. Για ένα νομικό είναι ενδιαφέρουσα η υπόθεση και θα κριθεί πάλι σε νομικά σημεία. Είμαι οπαδός του ΑΠΟΕΛ και θα πω την άποψη μου. Σε αυτό το σημείο όμως, διαχωρίζω την οπαδική μου ιδιότητα που έρχεται τελευταία με τη νομική μου θέση. Ο ΚΟΑ δεν μπορούσε να ακυρώσει την ίδια του την πράξη. Μπορούσε να την ανακαλέσει. Ακυρώνεται μόνο από Δικαστήριο μια απόφαση. Δημιουργούνται νομικά παράδοξα. Ο ΚΟΑ δεν μπορεί να ακυρώσει την πράξη του. Η Ανόρθωση μπορούσε να υποστεί κυρώσεις όχι για το κύρος του αγώνα, αλλά για άλλα άρθρα του καταστατικού».

Για το ότι στην ανακοίνωση του ο ΚΟΑ αναφέρεται σε ανάκληση και όχι ακύρωση: «Στο κείμενο μιλά για ανάκληση, αλλά στην ουσία είναι ακύρωση. Θα πρέπει να πάμε να δούμε αν τηρούνται προϋποθέσεις για ανάκληση της απόφασης. Αν έχει ανακαλέσει επειδή το έγγραφο ήταν τυπικά λανθασμένο, πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Το εφετείο θα εξετάσει ότι ζήτησε η Ανόρθωση. Και ο Απόλλωνας δικαιούται να παρουσιάσει τη θέση του».

Για τις πιθανότητες που έχει η έφεση της Ανόρθωσης: «Πολλές φορές οι δικηγόροι μπορεί να διαφωνούμε συμφωνώντας και να συμφωνούμε διαφωνώντας. Όσες πιθανότητες έχει να απορριφθεί η έφεση, τις ίδιες έχει να γίνει αποδεκτή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ