aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΤο διπλό στοίχημα του Πουρσαϊτίδη

Το διπλό στοίχημα του Πουρσαϊτίδη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το στοίχημα για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη είναι διπλό για το τρέχον καλοκαίρι: Αρχικά πρέπει να ανάψει το πράσινο φως για τους κατάλληλους αντικαταστάτες των πολλών αποχωρησάντων και έπειτα, να μοντάρει σχεδόν ξανά από την αρχή τη Νέα Σαλαμίνα.

Ο Ελλαδίτης προπονητής, ο οποίος έχει γενέθλια σήμερα (43 ετών), μετρά ήδη πλην πέντε ποδοσφαιριστές της ενδεκάδας, αφού αποτελούν παρελθόν οι Τιάγκο Φερέιρα, Ιβάν Φουστάρ, Ρενάτο Μαργκάσα, Ζαΐλσον Αραούζο και Κωνσταντίνος Μιντίκκης (οι δύο τελευταίοι μοιράζονταν στο δεύτερο μισό της λήξασας σεζόν τη θέση του δεξιού μπακ-χαφ). Μάλιστα, λίαν συντόμως αναμένεται να παραχωρηθεί στη Μακάμπι Νετάνια ο Ρομάν Τζολοβάρτ, ενώ αποχώρησαν και οι παγκίτες Αγκουστίν Γκαρσία και Ντάνιελ Σικόρσκι.

Προς το παρόν καλύφτηκε μόνο η απώλεια του Μιντίκκη, από τους βασικούς που είναι παρελθόν, με την απόκτηση του Σάββα Τσαμπούρη. Από εκεί και πέρα, στη θέση του Γκαρσία αποκτήθηκε ο Τζόρντι Σέσαρ, ενώ ο Τάσος Κίσσας θα είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας.

Τι μένει; Να βρεθούν οι αντικαταστάτες των Τιάγκο (εξτρέμ), Φουστάρ (σέντερ μπακ), Μαργκάσα (μέσος) και Τζολοβάρτ (σέντερ μπακ). Όσο για τον Αραούζο, η αποχώρησή του θα καλυπτόταν με την επιστροφή του Τιμόθεου Παύλου, ο οποίος όμως υπέστη ρήξη χιαστών. Έτσι, εναλλακτικές λύσεις είναι ο Κωνσταντίνος Σεργίου και αν χρειαστεί ο Κύπρος Χριστοφόρου.

Υπάρχει ασφαλώς και το ενδεχόμενο να παραστεί ανάγκη απόκτησης σέντερ φορ και αριστερού μπακ-χαφ. Και αυτό επειδή είναι ανοικτό το θέμα του Κίνγκσλι Ονουέγκμπου, ενώ το ενδιαφέρον της Ομόνοιας για τον Άντερσον Κορέια εξακολουθεί να υφίσταται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ