aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΤο χρονικό των επεισοδίων στο «Ελευθερία»

Το χρονικό των επεισοδίων στο «Ελευθερία»

ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΨΥΛΛΟΥ

Εμπόλεμη ζώνη θύμισε χθες το στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του γηπέδου. Καπνοί έπνιξαν τις κερκίδες, κρότοι από βεγγαλικά αντιλαλούσαν στο κτήριο, έγιναν καταστροφές σε οχήματα και υποδομές, κάηκαν γραφεία της ΟΣΕΛ απέναντι από το εν λόγω στάδιο, κατεγράφησαν συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των αντίπαλων ομάδων, ενώ σημειώθηκαν και σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας. Πρόκειται για τον πρώτο ημιτελικό του Final 4 του κυπέλλου ΟΠΑΠ Basket League, ανάμεσα στον Dynatron Απόλλωνα και την Ανόρθωση.

Τα πρώτα έκτροπα καταγράφηκαν πριν από την έναρξη του αγώνα στους εξωτερικούς χώρους του γηπέδου. Όπως αναφέρθηκε στον «Φ», γύρω στους 300 οπαδούς θέλησαν να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς να επιδείξουν κάρτα φιλάθλου και χωρίς να περάσουν από τον προβλεπόμενο υποχρεωτικό έλεγχο. Όταν δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους, οι οπαδοί δυσαρεστήθηκαν και προχώρησαν σε διαμαρτυρία, ενώ μια μερίδα από αυτούς έριξαν πέτρες και κροτίδες στα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία απάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων. Οι οπαδοί φαίνεται να αξιοποίησαν τους μαντρότοιχους, πίσω από τους οποίους έβρισκαν καταφύγιο όσο προχωρούσαν στις επιθέσεις τους.

Η κατάσταση λίγο αργότερα εξομαλύνθηκε και οι οπαδοί εισήλθαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και να υποστηρίξουν τις ομάδες τους. Ωστόσο, η κατάσταση ξέφυγε εκ νέου. Αυτή τη φορά με επεισόδια μεταξύ των οπαδών των αντίπαλων ομάδων.

Συμφωνά με τις πληροφορίες, ενώ ο αγώνας καλαθόσφαιρας βρίσκονταν σε εξέλιξη, οργανωμένοι οπαδοί έσπασαν την πόρτα που χωρίζει τις κερκίδες, εισβάλλοντας σε αυτές των αντιπάλων τους. Από βίντεο που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται διάφορα πρόσωπα συγκρούονται. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εκείνη την ώρα ρίχνουν κροτίδες και εντός του γηπέδου, δημιουργώντας ερωτήματα για τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Αστυνομία.

Λόγω της τεταμένης κατάστασης στο γήπεδο κλήθηκαν ενισχύσεις της Αστυνομίας καθώς και η Πυροσβεστική, ενώ φαίνεται ότι πραγματοποιούνται έρευνες γύρω από τα επεισόδια και τους εμπλεκόμενους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ